38 minut

20. února 2012

Obsah dílu

Mezinárodní ultimátum pro české paralympioniky — Trestní oznámení na Léčebnu dlouhodobě nemocných — Podnikatel Tomio Okamura

Části dílu

01:17
Mezinárodní ultimátum pro české paralympioniky
    Bangladéš, Somálsko, Česká republika. Co sousedství se zeměmi třetího světa znamená? Ne, není to aktuální žebříček korupce, ale výčet zemí, které potrestal Mezinárodní paralympijský výbor. Sportovcům těchto zemí hrozí, že nepojedou na Paralympiádu do Londýna. O tom, že mezi českými funkcionáři, zastupujícími postižené sportovce, je něco shnilého, jsme vysílali už před šesti lety. Bohužel, naše reportáž poměry nezměnila, a tak musela do hry vstoupit vyšší moc. O co jde, uvidíte v reportáži Anety Vojtěchové.
    11:52
    Trestní oznámení na Léčebnu dlouhodobě nemocných
      Jan Rokyta je lékař a jeho matka taky. Onemocněla však zákeřnou neurologickou chorobou, která jí znemožňuje samostatně se najíst. Potřebuje proto mimořádnou péči. Na Léčebně dlouhodobě nemocných v Teplicích ji proto syn platil nadstandard. Spolehl se na to, že se o ni personál postará i během dvou týdnů, kdy odjel na dovolenou. Když se vrátil, nevěřil vlastním očím. Matka byla kvůli podvýživě v ohrožení života. Příběh natáčel reportér Lukáš Landa.
      24:52
      Podnikatel Tomio Okamura
        Rady a recepty všeho druhu, od těch na marinovaný kuřecí řízek, až po ty, jak nejlépe uspořádat společnost a vylepšit naši demokracii. Tak se prezentuje český podnikatel s japonskými kořeny Tomio Okamura. Původně odborníka na cestovní ruch si média natolik oblíbila, že ho zařadila i do žebříčku případných kandidátů na prezidenta - a Tomio zabodoval. U člověka, zvažujícího takový post, je vcelku logické se ptát, jak a na čem postavil svůj podnikatelský úspěch, který ho přivedl na práh politiky. O jeho podnikání se zajímal reportér Michael Fiala.
        Přehrát celé video
        Stopáž28 minut
        Další díl
        27. února 2012

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám