37 minut

17. ledna 2011

Obsah dílu

Levnější pozemky pro mrakodrapy — Stavba mezinárodního letiště ve Vodochodech — Mário Biháry – portrét nevidomého umělce

Části dílu

01:03
Levnější pozemky pro mrakodrapy
    Když si chce na Jižním městě koupit kousek pozemku soukromník, může zaplatit až třikrát víc, než silný developer. Přitom soukromník si jen dokupuje plochu, kam se sotva vejde zahradní domek, zatímco developer rozsáhlé parcely, na kterých chce postavit mrakodrap. Co to je za převrácenou logiku? Klasický postup pražských radnic, tentokrát konkrétně v Praze 11. Na prodej pozemků se zaměřila reportérka Jana Neumannová.
    12:03
    Stavba mezinárodního letiště ve Vodochodech
      Od roku 2013 by ruzyňské letiště mohlo mít konkurenci. Cestující by to možná uvítali, ale problém je s umístěním nového letiště. Má vzniknout z podnikové zkušební dráhy Aera Vodochody. Ta je ovšem uprostřed hustě obydlené oblasti. Obce v jejím okolí se proto proti záměru už dva roky bouří. Co konkrétně jim vadí? Na to se ptal reportér David Havlík.
      23:52
      Mário Biháry – portrét nevidomého umělce
        Že slepí hudebníci mohou být extratřída, to už dokázal Ray Charles, Stevie Wonder nebo Andrea Bocelli. Ale Mário Biháry je nejen špičkový muzikant, vždyť hrál a zpíval se Zuzanou Navarovou. Je navíc i fotograf a taky hráč gólbalu, tedy jakési házené pro nevidomé. Jeho portrét natočila Jolana Matějková.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        24. ledna 2011

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám