37 minut

31. srpna 2009

Obsah dílu

Prodej kradených aut — Milionář z Krupky — Ohrožení provozu středočeského hospice

Části dílu

01:01
Prodej kradených aut
    Ročně se u nás ztratí skoro 20 000 aut. Ze všech případů policie objasní pouze 14 %. Zhruba polovina ukradených aut - tedy deset tisíc - se vrací zpátky na silnice. Kradené auto si můžete snadno koupit i vy, pokud kupujete ojetinu. Stalo se to i manželům Kaňkovým, kteří pouhý měsíc od nákupu zjistili, že jejich vůz je klon - že v Polsku existuje auto se stejnými bezpečnostními znaky jako to jejich. Rozjeli vlastní pátrání a za policii dokázali udělat spoustu práce. Usvědčit pachatele za ní však nemůžou. Proč, to zjišťovala reportérka Aneta Vojtěchová.
    17:08
    Milionář z Krupky
      Místostarosta Krupky u Teplic není v politice žádná těžká váha. Ale v umění, jak se díky funkci obohatit, by mohl dávat lekce i politickým špičkám. Před několika lety koupil za hubičku pozemky v okolí města. Později je prodal stavební firmě za čtyřicet tři milionů korun. Takovou šťastnou trefu by mu mohli všichni jen závidět. Jenže milionářem se nestal díky obdivuhodnému podnikatelskému instinktu, ale díky vlivu a informacím, které má jako místostarosta. Do Krupky se vydal reportér Karel Vrána.
      26:04
      Ohrožení provozu středočeského hospice
        Jediný středočeský hospic má na kahánku. Těžce nemocní sice našli v nově vybudované čerčanské vile důstojné útočiště, jenže novému vedení kraje se hospic nehodí do plánů. Nedostane tak finanční podporu, kterou slíbila předchozí garnitura. Je tu už v pořadí druhý příklad toho, jak se středočeská politika promítá do života lidí, kteří se nemohou bránit. Před měsícem jsme ukázali, jak hejtman David Rath zasáhl do chodu ústavů pro duševně hendikepované. Do hospice se vydal reportér David Vondráček.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        7. září 2009

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám