37 minut

20. července 2009

Obsah dílu

Zneužívání zákona o osobním bankrotu — Rozsudek o únosu v kauze Budišov — Úředník s milionovou oslavou

Části dílu

01:10
Zneužívání zákona o osobním bankrotu
    Osobní bankrot je hit posledních měsíců: je to možnost, jak přežít příliš vysoké osobní dluhy. Zákon je teprve chvíli v platnosti, ale čeští koumáci už vymysleli způsob, jak ho zneužít. V našem případě se tento užitečný zákon stal nástrojem, jak jeden zadlužený podnikatel připraví o peníze své věřitele. A co je nejhorší, pomáhá mu k tomu soud. Jak podnikatelé zneužívají nový zákon o osobním bankrotu, po tom pátrala reportérka Jana Neumannová.
    09:52
    Rozsudek o únosu v kauze Budišov
      Ve středu vynesl třebíčský soud rozsudek v kauze Budišov: pro bývalého šéfa úřadu vlády Zdeňka Doležela a úředníka Miloslava Řehulku to bylo vítězství. Podle soudu se nedopustili vydírání architekta Marka Řičáře, který je stále pod policejní ochranou. I kvůli tomu, že ho údajně kdosi unesl. Teď ale vyšlo najevo, že architekt si únos vymyslel a jeho hrdinská aureola se pomalu rozplývá. K soudu se vydala reportérka Markéta Dobiášová.
      23:57
      Úředník s milionovou oslavou
        Michal Hala je státní úředník, kterého veřejnost téměř nezná. Kariéra teprve třicetiletého sociálního demokrata vyvrcholila před dvěma lety, kdy z něj ministr dopravy Aleš Řebíček udělal druhého muže Ředitelství silnic a dálnic. Jenže nenápadný úředník na sebe neprozřetelně upozornil: velkolepou oslavou narozenin, jakou by mu mohli závidět i milionáři. Navíc jsme zjistili, že jeho drahého koníčka mu platila stavební firma, která získává veřejné zakázky. Kde vzal úředník tolik peněz, to zjišťoval reportér Filip Černý.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        27. července 2009

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám