38 minut

2. června 2008

Obsah dílu

Plýtvání Ředitelství silnic a dálnic — Vymáhání odškodnění z havárie u Nažidel — "Chci se zbavit svéprávnosti"

Části dílu

01:17
Plýtvání Ředitelství silnic a dálnic
    Už dvakrát jsme se v našem pořadu zabývali otázkou, proč čeští silničáři staví jedny z nejdražších dálnic v Evropě. Následující reportáž potvrzuje staré dobré rčení: ryba smrdí od hlavy. Reportér Filip Černý totiž zjistil, že Ředitelství silnic a dálnic sídlí v nájmu, za který platí zbytečně vysoké částky. Přitom původně - jak už to tak bývá - se do něj úředníci stěhovali, aby ušetřili.
    15:04
    Vymáhání odškodnění z havárie u Nažidel
      Byla to nejtragičtější havárie autobusu u nás. Před pěti lety u Nažidel zahynulo dvacet lidí. Pozůstalí se dodnes marně domáhají oškodnění za ztracené životy svých blízkých. Soudy se totiž nechávají obalamutit formálním trikem dopravce a majitele cestovky. Těm stačilo své staré firmy zrušit a založit nové, aby unikli odpovědnosti. Jediným potrestaným je tak šofér autobusu, který si už odseděl polovinu osmiletého trestu. K případu se vrátila reportérka Mercedes Wimmerová.
      23:57
      "Chci se zbavit svéprávnosti"
        Miloslav Drábek se ukrývá před světem, protože o sobě ví, že je naivní trouba. Šestačtyřicetiletý muž se skrývá před světem a chce být zbaven svéprávnosti, aby zase někomu nenaletěl. Už naletěl dvěma vykutáleným kamarádům, kteří si na něj vzali půjčky u banky a auto na leasing. Nám se podařilo do příběhu vstoupit těsně předtím, než se ho vypečená dvojka chystala připravit i o byt. S Miloslavem Drábkem si povídal reportér David Vondráček.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        9. června 2008

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám