27 minut

26. března 2007

Obsah dílu

Neplašte mi zvěř, právě střílím — Ukradený hotel Modrá hvězda — Marný boj Natálky o život

Části dílu

01:08
Neplašte mi zvěř, právě střílím
    Čím to je, že častým koníčkem mocných a úspěšných je střílení do bezbranných zvířat? Patří mezi ně i potravinářský magnát, šéf společnosti Hamé Leoš Novotný. Aby mu nikdo štvanou zvěř neplašil, chová se ve státním revíru v Bílých Karpatech, jako jako by mu patřil. Na turistické stezky umístil tabulky, které lidem zakazují chodit tam, kam donedávna směli. Kromě toho plánuje přebudovat dřevěnou hájenku v přísně chráněném území na velkolepý lovecký ranč. Nelíbí se to místním, ani ochráncům přírody. Reportér David Havlík se snažil zjistit více.
    08:30
    Ukradený hotel Modrá hvězda
      Na prodej hotelu Modrá hvězda v Žamberku existují dvě smlouvy - falešná a pravá. Falšované jsou i podpisy. Svědci nemají problém to nahlas přiznat u soudu, jenže soudkyně se tváří, že nevidí, neslyší. Od hledání pravdy se odvrací i policie. O čachrování se smlouvami sice všichni vědí, ale nikomu se nechce pátrat po podvodníkovi. A majitel Modré hvězdy již několik let může pouze přihlížet tomu, jak mu jeho majetek mizí pod rukama. Případ o falešných smlouvách natáčel reportér David Macháček.
      17:29
      Marný boj Natálky o život
        Šestadvacetiletá Nikola Moskátová by už dnes měla osmiměsíční holčičku. Jenže o svou dceru přišla krátce po porodu. Domnívá se, že malá Natálka mohla žít, pokud by lékař udělal, co měl. I když na monitoru viděl, že dítě v těle matky bojuje o život, nenechal se zneklidnit a dítě s matkou svěřil do rukou osudu. Policie už lékaře obvinila, v nemocnici však zůstává dál. S Nikolu Moskátovou hovořila reportérka Mercedes Wimmerová.
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        2. dubna 2007

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám