26 minut

24. ledna 2015

Obsah dílu

Luděk Eliáš — Karolína Kozáková-Vdolečková — Chana Rožanská

Části dílu

00:23
Luděk Eliáš
    Luděk Eliáš se po letech do Osvětimi vrátil nejen proto, aby zavzpomínal na nepředstavitelné utrpení, které v tomto místě nacistická ideologie přinesla. Ale hlavně proto, aby i jeho příběh a jeho hlas odvrátil opakování něčeho podobného. A umlčel vzrůstající hnutí popíračů holocaustu. Režie Ján Novák, kamera Martin Přeták.
    08:44
    Karolína Kozáková-Vdolečková
      Není až tak známé, že z celkového počtu asi 5 a půl tisíce protektorátních Romů deportovaných do Osvětimi přežilo pouze 583. Fašistický teror přežil v českých zemích jen každý desátý. Dnes již zesnulá Karolína Kozáková-Vdolečková a její rodina byla z těch, kteří byli do romských transportů také zařazeni. Režie Monika Rychlíková, kamera Karel Slach.
      15:01
      Chana Rožanská
        A do třetice jsme zařadili dokument o jediné moravské židovce, která i se svou rodinou figurovala na takzvaném Schindlerově seznamu. Chana Rožanská rozená Hana Ring dnes žije na okraji Tel Avivu. Ona sama se stala motivem i protagonistkou stejnojmenného filmu režiséra Spielberga. Režie Marta Růžičková, kamera Krunoslav Kiko Keteleš.
        Přehrát celé video
        Stopáž26 minut
        Další díl
        31. ledna 2015

        Napište nám