Cestovatelská cooking show uznávané kuchařky a food blogerky Kamily Rundusové nám nabídne všechny chutě Vietnamu

V závěrečném dílu série se s Kamu vydáváme vlakem do městečka Da Nang. Kamu se rozhodne nabýt nových zkušeností a celý den stráví v restauraci svého vietnamského kamaráda Martina, kde se stává plnohodnotnou pracovní silou. Pracovní den začíná brzo ráno přípravou surovin. Následně se Kamu spolu s vietnamskou kolegyní věnují přípravě závitků, které si poté předsmaží, aby ušetřily práci v době oběda, kdy se restaurace zaplní hosty. Jelikož Kamu miluje maso a jeho přípravu, nemůže chybět u grilu, který se nachází před restaurací a na kterém se smaží jeden kousek za druhým. Kamu je nadšena a nejraději by zde zůstala. Nakonec se ale poté, co pomůže v restauraci i s obsluhou a sklízením nádobí, s Martinem a jeho ženou rozloučí a odchází si v klidu vychutnat po zasloužené práci šálek výborné vietnamské kávy. V závěru se rozhodne zkusit místní specialitu, kterou je rybí polévka Bun Cha Ca.

Tuto polévku nám později připraví také v našich podmínkách, pomůžou jí s tím dva bratři a zároveň majitelé úspěšné pražské restaurace. Základní surovinou této polévky je poctivý kus kapra. Kamu se při vaření od jednoho z bratrů dozvídá další informace o jejím milovaném Vietnamu. Když je polévka hotová, sejdou se v restauraci i s druhým bratrem, který má na starost chod restaurace, a společně při sklence dobrého vína všechny připravené dobroty zkonzumují.

Recept v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2015
 P ST AD HD