Braňo Polák - Marko

Narodil se ve Skalici na Slovensku. Absolvoval konzervatoř v Bratislavě a nastoupil na divadelní fakultu JAMU v Brně, obor herectví. Během studia dostal příležitost zahrát si ve filmech a televizních inscenacích (mimo jiné Konec velkých prázdnin). Jako člen Městského divadla v Brně má za sebou řadu vystoupení v zahraničí s muzikálem West Side Story. V současné době v Brně hostuje v muzikálech Babylon, Radúz a Mahulena, Hra o lásce a smrti a v činohře Cyrano. Zpívá, tancuje a nechybí nikde, kde je dobrá zábava. Účinkuje v muzikálu West Side Story, který uvádí Hudební divadlo Karlín.

Jak jste získal roli ve Snowboarďácích?

Roli ve Snowboarďácích jsem získal asi po pátém kole kamerových zkoušek. Tak dlouho jsem prudil režiséra, že se nade mnou slitoval a tu roli mi dal.

Jaký je váš vztah k zimním sportům a snowboardingu zvláště?

Můj vztah k zimním sportům do téhle doby byl absolutně negativní, poprvé v životě jsem viděl sníh až díky tomuhle natáčení. Snowbič mě dostal, je to skvělej sport, zadek a nohy mě bolí furt. Absolvovali jsme týdenní kurz, ale i teď, když máme volno snažíme se jezdit. Jestli zvládnu něco, doufám že jo ale U Rampa to asi nebude.

Jak byste charakterizoval postavu, kterou hrajete?

Narcis prostě Braňo, sorry Marco.

Jaké jsou vaše dosavadní dojmy z natáčení?

Našel jsem si pár přátel, vím co je zima, sníh, hodnej rejža a taky po dvaceti letech hraju na schovku.

Dostal jste se při natáčení do nějaké prekérní situace?

Každý den je prekérní, musím vstávat v šest hodin ráno a chodím spát ve čtyři – taky ráno.