Lucie Vondráčková – Klára

Herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková (24) vystudovala pražskou konzervatoř a teorii kultury na FF UK. Už od dětství hrála v divadle (např. Národní divadlo) a zpívala (ve 12 letech vydala první CD Marmeláda). Její zatím poslední album z roku 2003 se jmenuje Mayday. Je v angažmá pražského Divadla Rokoko a hostuje v Divadelním spolku Kašpar. Natočila řadu televizních inscenací, filmů i seriálů (např. Území bílých králů – 1990, Arabela – 1992, Hrad z písku – 1994, Nejasná zpráva o konci světa – 1997, Šmankote babičko, čaruj! – 1998, Na zámku – 1999, Ta třetí – 2001, Královský slib – 2001, Malvína – 2003).

Hrála jste už v pohádkách, psychologických snímcích, v dobových dramatech, ale současné teenagerovské komedie nejsou vaší hereckou doménou. Čím vás scénář Snowboarďáků zaujal, že jste roli Kláry přijala?

Snowboarďáci jsou hodně vtipně napsaný a Klára je správná drsoňka. Jezdí skvěle na snowboardu, je zamilovaná až po uši, nepomlouvá a umí se bavit. Jako kámošku bych ji určitě brala. Karel Janák je navíc skvělej režisér a dal dohromady dobrou partu lidí.

Sama asi nepatříte k divákům teenagerovských komedií. Jsou nějaké, které vás pobavily?

Proč si myslíte, že nepatřím k jejich divákům? Vždycky jsem milovala třeba Ski Akademii, Jima Carryho a všechny možný druhy sitcomů od Kroku za krokem až po Přátele a taky hodně ráda tyhle věci dabuju. Je u toho vždycky sranda. Problém vidím spíš v tom, že se tady u nás teenage komedie poslední dobou vůbec netočily. Snowboarďáci budou taková první vlaštovka.

Jaký je váš vztah k horám, lyžím a snowboardu?

Jediný co na horách nemám ráda, jsou fronty na vleky. Jezdim na snowboardu, mám ráda dready na hlavě a na uších sluchátka s muzikou hodně nahlas. A pak taky to totální vyčerpání po poslední jízdě.

Čeká vás spolupráce s řadou mladých kolegů, kteří na rozdíl od vás nemají skoro žádné zkušenosti s natáčením. Je to velký rozdíl pracovat se zkušenými herci a s těmi, kteří teprve dělají ve filmu první kroky?

Je to trochu jinak. Skoro všichni už mají za sebou habaděj různých příležitostí a práce. Takže moc nezkušeností ve Snowboarďácích nenajdete. Navíc tu hraje Jirka Langmajer, Pavla Tomicová, a to jsou úplní divadelní ďáblové. Těšila jsem se na ně. S Martinem Písaříkem se známe od konzervatoře. A všichni budem bojovat se snowboardingem. Takže jsme na stejný lodi.

Co od natáčení Snowboarďáků očekáváte, na co se těšíte a z čeho naopakmáte obavy?

Ptám se většinou naopak. Co Snowboarďáci očekávají ode mě. Totálně zimní nasazení a adrenalinovou náladu. Složitý to bude s dojížděním do Prahy na představení a samozřejmě, že se dál věnuju desce Mayday, která nedávno vyšla a je to pro mě záležitost Nr. 1. Doufám taky, že si nikdo nezlomí nohu, nebo tak něco. Bude to smršť!!