Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Zámek Libochovice

Zámek Libochovice Český vědec Jan Evangelista Purkyně se narodil na zámku v Libochovicích u Lovosic. K rozlehlému zámeckému areálu patří 25hektarový nádherný park s květinovými záhony, palmové listí a zámečtí pyšní pávi. Zámeckou lahůdkou jsou prostřené stoly z různých historických období a spolu s nimi i tomu odpovídající nádobí a nebo i koberce – jeden z nich má svůj ornament pootočený o 180 stupňů. Dozvíte se proč.

MapaZámek Libochovice
videoZámek Libochovice
...
video video

Zámek Libochovice

Roudnice nad Labem

Roudnice nad Labem Jen málokdo ví, že Roudnice nad Labem je staré město, o němž se první dochovaná zmínka vztahuje už ke 12. století. Současný urbanistický rozvoj se nevyhnul ani jí, přesto ale můžete dodnes vidět právě tady poslední zbytky městského opevnění – říkají mu tady hláska. Oba labské břehy spojuje pak most – stojí na místě toho původního, třetího nejstaršího v Čechách – a věřte, že nikdy ho nevzala velká voda. Dominantou města je ale Lobkovický zámek – zavítáme i tam.

MapaRoudnice nad Labem
videoRoudnice nad Labem
...
video video

Roudnice nad Labem

Panenský Týnec

Panenský Týnec Krásná příroda na Lounsku v okolí Panenského Týnce skýtá nejen rekreační možnosti, nabízí prý daleko víc. Vládne totiž léčivou silou pomáhající nám od našich neduhů. Do Týnce se rok co rok vypraví stovky lidí, aby se pokusili napravit své pošramocené zdraví. Zkoušejí leccos – třeba vodu ze studánky Královka. Ta navíc ukrývá 12 klíčů. K čemu nebo proč? A jak souvisí Jan Lucemburský nebo svatá Anežka česká s tímto místem?. Nejen to se dozvíte v naší reportáži.

MapaPanenský Týnec
videoPanenský Týnec
...
video video

Panenský Týnec

Jirkovské podzemí

Jirkovské podzemí Do jirkovského podzemí se nám zatoulala naše Toulavá kamera. Renesanční sklepy tu vznikly už v roce 1596 – sloužily prý nejen jako úložiště tabáku a chmelu, ale i jako žalář pro těžké zločince. V době druhé světové války v podzemích prostorách vyhledali své útočiště a úkrytiště i vojáci wehrmachtu. A doloženo je i napojení sklepů někdejší štoly kamenového dolu pod náměstím s pivovarem.

MapaJirkovské podzemí
videoJirkovské podzemí
...
video video

Jirkovské podzemí

České Švýcarsko

České Švýcarsko Toulavá kamera měla možnost podívat se do míst Českosaského Švýcarska – už jsme tady sice několikrát byli, ale výjimečnost této pozvánky spočívá v tom, že se projdeme i tam, kam se běžně návštěvník nedostane a obdivovat budeme tajemné skalní rytiny našich předků. Označovali tak hranice svých panství a zajímavá bude i příhoda o postavě mužíčka a medvěda.

MapaČeské Švýcarsko
videoČeskosaské Švýcarsko
...
video video

Českosaské Švýcarsko

Další stránky:« 49 50 51 52 53 »