Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Skanzen Altamira

Skanzen Altamira V dobách dávných, minulých zůstaneme i v poslední reportáži. I když... posuďte sami, jak moc jsme se vydali proti proudu času. V Kosmonosech u Mladé Boleslavi vzniklo před dvěma desítkami let sdružení nadšenců, kteří našli inspiraci v pravěku. A tahle parta zbudovala skanzen, který pojmenovala Altamira. Na ten reálný čas tady máte možnost zapomenout hned, jen co otevřete dřevěnou bránu tohoto skanzenu. V něm se dnes seznamují všichni zájemci o život našich prapředků a dozvědí se tady nejen to, co všechno museli takoví lidé umět: jak žili, rozdělávali oheň, lovili zvířata. A řeč bude i o Keltech.

MapaSkanzen Altamira
videoSkanzen Altamira
...
video video

Skanzen Altamira

Divadlo na zámku

Divadlo na zámku Když se v roce 1833 sjeli na zámek v Mnichovu Hradišti evropští potentáti, aby se domluvili na strategii postupu proti ruským revolučním snahám, rozhodl se jeho tehdejší majitel okázale se zavděčit tak výjimečné návštěvě tím, že nechal zbudovat v tanečním sále velké dřevěné divadlo. Podívejte se spolu s námi, jak obtížně se v něm hrálo, a přijměte naše pozvání i do depozitářů. Uvidíte repliky krásných dobových kostýmů.

MapaDivadlo na zámku
videoDivadlo na zámku
...
video video

Divadlo na zámku

Muzeum orobince

Muzeum orobince Pak se z Plzeňska přesuneme do Bakova nad Jizerou. I tady zavítáme do muzea, jenže pro změnu orobince. Jde o rostlinu, kterou asi každý důvěrně zná z českých rybníků díky podlouhlým květům - doutníkům. Paní Dandová nám předvede, co všechno svýma hbitýma a šikovnýma rukama dokáže z orobince uplést, dozvíte se i něco o historii tohoto řemesla a třeba vás inspirujeme k nějakému vlastnímu výtvoru.

MapaMuzeum orobince
videoMuzeum orobince
...
video video

Muzeum orobince

Další stránky:« 5 6 7 8 9