Naučit se vařit košer není vůbec složité! Z francouzského dokumentárního cyklu o dětech a jejich oblíbených jídlech

Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný
Video není k dispozici

Dnešní epizoda bude jednou z těch, které jsou zajímavé nejen z hlediska vaření, ale vypovídají mnohé i o životním stylu a kultuře. Šlomo totiž pochází z ortodoxní židovské rodiny. Být ortodoxním židem znamená dodržovat celou řadu zákonů a rituálů počínaje motlitbou před jídlem i po něm, speciálním mytím rukou, svěcení soboty jako náboženského svátku, a konče tzv. košer kuchyní. Šlomo nás seznámí s jejími základními pravidly. Dozvíme se třeba, že maso se musí přísně oddělovat od mléka – dokonce je třeba mít i zvláštní nádobí na jejich přípravu. A co se bude vařit? Například ryba s mrkví, boršč, slepičí polévka. Nebo směs masa, brambor a fazolí, kterou je třeba po celou noc vařit v plátně. Šlomo rád pomůže i s přípravou kompotu. Nejhezčí na svátečním stolování je však fakt, že se sejde celá rodina a všichni mají dost času věnovat se jeden druhému.

Originální názevThere's No Food Like My Food!
Stopáž13 minut
Rok výroby 2002
 ST 4:3