Život se zatím se čtrnáctiletou Markétou moc nemazlil. Všechna příkoří se ale zdají menší díky přátelství, které jí jednoho dne doslova proletí oknem.
Režie: Jana Semschová. Scénář: Jana Procházková. Hrají: Ludmila Báťková, Eva Jelínková, Petr Pelzer, Karel Bartoň a další.

Dnešní příběh nabízí zamyšlení nad základními hodnotami člověka ve vztahu k jeho nejbližšímu okolí. Čtrnáctiletou Markétu porazí auto. Dívka zatím zůstává na invalidním vozíku a neví se, zda bude ještě chodit. Zatímco dívka je optimistická, rodiče jsou skeptičtí a těžce se s nastalou situací vyrovnávají. Markétě brzy začne vadit jejich křečovitá ohleduplnost, zklame ji i kamarádka Zuzka, která ji z povinnosti navštíví, vadí jí soucitné pohledy chodců na ulici. Avšak jednou u ní na balkoně přistane fotbalový míč, a tak se Markéta seznámí s Vojtou, který si pro něj přijde. Ten ji začne navštěvovat a spřátelí se s ní. Sestrojí pro ni kočár a vezme ji na projížďku. Po návratu domů však oba dostanou vynadáno a rodiče Markétě zakáží stýkat se s Vojtou. Markéta odjíždí na operaci...

Napište nám