Krátké pořady o vzácných úkazech naší přírody

Na jihu Moravy se zvedají naše nejmohutnější vápencová bradla – Pálava. Na pro ni tolik typických rozsáhlých a zachovalých stepích se nachází zdaleka nejpočetnější populace kosatce nízkého u nás. Tento nejčastěji modrý, fialový nebo žlutý kosatec měří jen mezi 10 a 20 cm, proto špatně snáší konkurenci vyšších rostlin. Na pálavských kopcích má ideální podmínky a vytváří souvislé koberce květů.

Stopáž1 minuta
Rok výroby 2016
 P HD