Archiv: Kvalita potravin


Šunka

12. 5. 2014

Šunky můžeme koupit zhruba od 13 korun za 100 g až po 30 korun. Rozdíl v ceně je značný, málokdo ale ví, že rozdíl je ještě v kvalitě – čím vyšší jakost šunky, tím více „libového“ masa a tím méně náhražek. A kam spadá dětská šunka? Dívejte se a poznáte.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Sekty

28. 4. 2014

Bublinky neboli šampáňo – pod těmito zlidovělými názvy se ve výsledku může skrývat hodně druhů alkoholických nápojů. Pravé šampaňské, sekt, perlivé víno a dokonce i nápoj, který s vínem nemá nic společného. Podle čeho si tedy vybrat ty pravé „bubliny“?

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Víno

23. 4. 2014

Asi každý ví, že červené víno pochází z červených hroznů vinné révy. Z jakých hroznů se ale vyrábí víno růžové nebo bílé? A co znamená pojem polosuché nebo víno odrůdové? To vše se dozvíte v dnešním díle, který jsme věnovali právě vínům.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Pečivo

16. 4. 2014

Pečivo může být čerstvé, rozmrazované nebo ze zmraženého polotovaru. Rozlišujeme ho také podle složení – může být vícezrnné, celozrnné, běžné nebo třeba jemné… Zkrátka možností je mnoho. Na první pohled je poměrně složité se v tom orientovat, proto jsme pro vás připravili reportáž právě o pečivu.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Oleje

9. 4. 2014

Tuk dodává pečivu vláčnost a jemnost, takže při pečení se bez tuku neobejdeme. A řízek bez něj také neusmažíme. Co si ale vybrat – olej, nebo sádlo? A do pečiva máslo nebo tuky v kostkách? Odpovědi najdete v dnešní reportáži.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Zmrzlina

2. 4. 2014

Ve výrobě zmrzlin nastal za posledních pár desítek let velký zlom. S novými technologiemi se ze smetanových zmrzlin staly zmrzliny s rostlinným tukem, čokoládu nahradila kakaová poleva a ovoce se proměnilo v ovocné aroma. Naštěstí stále existují i poctivé zmrzliny. A my vás naučíme, jak je poznat.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Těstoviny

24. 3. 2014

Těstovin najdeme na trhu nepřeberné množství. Od různých nudlí, přes písmenka, špagety, kolínka až po lasagne. Liší se nejenom tvarem, ale i moukou, ze které byly vyrobeny. A dnes se dozvíte, které z nich jsou kvalitnější a proč.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Čaj

19. 3. 2014

V dnešním dílu se zaměříme na čaj. Ať už se jedná o čaj černý nebo zelený, od každého existuje mnoho druhů i jakostí. A podobně to je i u čajů ovocných. Proto je dobré vědět, jak se v nich orientovat.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Müsli

12. 3. 2014

Náš seriál o potravinách se tentokrát zaměří na müsli a snídaňové cereálie. Některé výrobky jsou opravdu vhodnou snídaní, jiné jen přeslazeným produktem, který nám kromě přebytku energie, cukru a tuku, nic moc nedá.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Káva

5. 3. 2014

Další díl o potravinách budeme věnovat kávě. I mezi ní totiž najdeme značné rozdíly jak v kvalitě, tak v chuti. A je jedno, jestli se jedná o kávu mletou, zrnkovou nebo instantní.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Vyhledávání v archivu reportáží