Archiv: Mýty o potravinách


Sladkosti

17. 12. 2013

Bonbony s vitamíny, sušenky s jogurtem, tyčinky s vlákninou – no není to nádhera? Vypadá to, že sladkosti jsou čím dál tím zdravější a my jimi snad budeme moci nahradit snídani, svačinu nebo ovoce a zeleninu. Je to ale opravdu tak?

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Zázračné účinky

16. 12. 2013

Děláte něco pro své zdraví a tak místo bílým cukrem sladíte cukrem hnědým nebo medem? A abyste byli ještě zdravější, vyhýbáte se slepičím vajíčkům a místo nich konzumujete vajíčka křepelčí? Tak to vás dnes naše reportáž asi trochu překvapí.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Maso

10. 12. 2013

Když se řekne maso, většina z nás si asi představí nějaký ten libový nebo lehce prorostlý plátek masa. Jenže není maso jako maso. Co se pod tímto pojmem skrývá v masných výrobcích?

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Alkohol

9. 12. 2013

Pít alkohol, nebo nepít alkohol? Názory na to se různí – jedni ho zcela zatracují, druzí vyzdvihují a mluví o něm i lékaři. Určitě jste už slyšeli, že po pivu vám naroste pivní břicho nebo že červené víno má vliv na krvetvorbu – je to ale pravda?

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Éčka

7. 6. 2010

Vybíráte si potraviny bez konzervantů a myslíte, že jste se tak vyhnuli éčkům? Možná to pravda je, možná ale výrobci jenom přišli na způsob, jak nás poplést. A možná, že éčka nejsou zase takové zlo, jak se o nich mluví.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Doplňky stravy

15. 2. 2010

Co je to doplněk stravy? Nesmysl podobný tomu, když se řekne doplněk vody? Nebo je na světě něco, o čem většina z nás ještě nemá konkrétní představu? Možnou mezeru ve znalostech doplníme reportáží.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Na hubnutí

8. 2. 2010

V obchodech je mnoho výrobků s označením light, nízkotučné, bez cukru a podobně. Dneska se budeme ptát, jestli zhubneme, pokud budeme takové potraviny jíst. Je tu další díl seriálu mýty o potravinách.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Dětské potraviny

1. 2. 2010

Některé regály s potravinami doslova září barvami. Na obalech nás vítají pohádkové postavičky, zvířátka, kreslené obrázky a na první pohled je jasné, komu jsou tyto výrobky určeny – dětem. Není to ale jen mýtus?

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Dia potraviny

25. 1. 2010

Snad každý supermarket má tzv. dia koutek. Najdete tam třeba sušenky, čokolády, marmelády, trvanlivé pečivo či vitamíny. Jsou ale potraviny v prostorách označených nápisem „vhodné pro diabetiky“ opravdu vhodné pro tyto spoluobčany?

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Bio potraviny

18. 1. 2010

Bio potraviny se staly synonymem pro zdraví a zdravý životní styl. Jejich obliba stoupá, a proto se prodávají už nejen ve specializovaných prodejnách, ale i v obyčejných supermarketech.

Autor reportáže: Marcela Avramopulu


Vyhledávání v archivu reportáží