44 minut

9. března 2019

Obsah dílu

Premiér Babiš o Faltýnkovi — Úloha Jaroslava Faltýnka v kauze kolem firmy Kapsch — Mýto v Česku — Brněnská větev případu kolem tendru na mýto — Finále premiérovy návštěvy ve Spojených státech — Dva noční případy střelby v Praze — Nedostatečná úspora energie — Korejská raketová zkouška — Den obětí tábora v Terezíně — Studijní pobyty pedagogů v Izraeli — Peníze na opravy silnic ve správě obcí a krajů — Britové v Česku — Zneužití tísňové linky záchranářů — Nadlimitní množství olova ve zvěřině — Zemřela Aťka Janoušková — Záchrana před amputací v zahraničí — Oprava auta za víc pěnez — Autoservisy v Česku — Zátah proti cizojazyčným klanům v Německu — Propojování extrémní pravice v Evropě — Srážka trajektu s velrybou — Krkonoše světovou lyžařskou metropolí — Prague Burlesque Festival — 20 let v NATO

Části dílu

00:35
Premiér Babiš o Faltýnkovi
    Premiér zatím nemluvil s prvním místopředsedou hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem o podezření, které se týká zakázky na mýtný systém. Andrej Babiš to řekl před návratem ze Spojených států do Česka.
    01:07
    Úloha Jaroslava Faltýnka v kauze kolem firmy Kapsch
      Deník Právo cituje policejní dokumenty – podle nich se Faltýnek setkal s ředitelem Kapsche. O hodinu později pak na jiném místě se šéfem antimonopolního úřadu. A jak vyplývá z odposlechů: prosazoval zájmy jmenované firmy.
      04:17
      Mýto v Česku
        O jaké peníze jde v souvislosti s výběrem mýta? Firma Kapsch ho v Česku vybírá už od roku 2007. Za dvanáct let zaplatili dopravci bezmála 100 miliard korun. Jen vloni to bylo skoro 11 miliard.
        05:17
        Brněnská větev případu kolem tendru na mýto
          Živý vstup redaktora Michala Cagaly.
          07:05
          Finále premiérovy návštěvy ve Spojených státech
            Premiér Andrej Babiš ukončil návštěvu Spojených států. Po schůzce s prezidentem Donaldem Trumpem navštívil taky budovu amerického Kongresu, kde jednal s vůdcem republikánské menšiny Sněmovny reprezentantů Kevinem McCarthym.
            10:00
            Dva noční případy střelby v Praze
              Pražští kriminalisti vyšetřují 2 noční incidenty, při kterých se střílelo. Na hematologii vinohradské nemocnice zranil 74letý pacient další 2, kteří s ním sdíleli pokoj. Zbraň měl legálně. Pacifikovaly ho zdravotní sestry.
              11:33
              Nedostatečná úspora energie
                Česko musí přidat v úsporách energie. Svůj závazek na příští rok – ušetřit 51 petajoulů – zatím neplní. Podle poslední analýzy se to daří jen ze třetiny. Nejvíc pomohla Nová zelená úsporám, která dotuje zateplování budov nebo stavby pasivních domů.
                13:55
                Korejská raketová zkouška
                  Severní Korea se, podle satelitních snímků, chystá odpálit novou raketu. V okolí základny, kde se v minulosti vyráběly, stojí jeřáby a železniční vagony.
                  14:20
                  Den obětí tábora v Terezíně
                    9. březen je letos podruhé Dnem památky obětí vyhlazení terezínského rodinného tábora v Osvětimi-Březince. V roce 1944 zavraždili nacisti v plynových komorách skoro 3800 Židů.
                    15:10
                    Studijní pobyty pedagogů v Izraeli
                      Česko plánuje rozšířit program, v jehož rámci budou tuzemští učitelé jezdit na studijní pobyty do památníku holokaustu Jad Vašem v Jeruzalémě. Návštěvy pedagogů v Izraeli fungují už řadu let a mají oživit výuku o dějinách 20. století.
                      18:10
                      Peníze na opravy silnic ve správě obcí a krajů
                        Obce a kraje zatím nevědí, kolik letos dostanou na opravy silnic druhé a třetí třídy. Ministryně financí připouští, že to může být míň, než slibované 4 miliardy. Zájem samospráv je přitom velký.
                        20:42
                        Britové v Česku
                          V Česku žije stále víc Britů. Letos jich ministerstvo vnitra eviduje 7100. A přibývá i těch, kteří tu mají trvalý pobyt. Jejich počet přesáhl 2200.
                          21:05
                          Zneužití tísňové linky záchranářů
                            90 procent všech hovorů na linku 112 je zbytečných nebo falešných. Tento týden ale zažily záchranné složky z Jihomoravského kraje zcela úmyslné zneužití, které se vydávalo za vážnou nehodu. Případ řeší policie.
                            23:04
                            Nadlimitní množství olova ve zvěřině
                              Veterináři našli vysoké množství olova ve vzorcích divočiny odebraných ve zpracovatelském závodě v Karlovarském kraji. Maso pocházelo ze zvířat, která žila v jižních Čechách – konkrétně ze srnců a kachen.
                              25:25
                              Zemřela Aťka Janoušková
                                Zemřela herečka Aťka Janoušková – v 88 letech. Začínala jako kabaretiérka. Proslula ale hlavně charakteristickým hlasem, který propůjčila mnoha postavám v dabingu. Třeba ve známých večerníčcích.
                                25:44
                                Záchrana před amputací v zahraničí
                                  Zachránit dítěti ruku před amputací se snaží už osm let čeští lékaři. Zatím marně. Rodina Anety Navrátilové se obrátila na specialisty v zahraničí. Jenže narazila na problém s proplacením léčby.
                                  28:00
                                  Oprava auta za víc pěnez
                                    Za posledních pět let opravy aut v autoservisech zdražily zhruba o třetinu. Vyplývá to z aktuálních údajů pojišťoven. Průměrná oprava vozu po autonehodě teď stojí zhruba 40 tisíc korun.
                                    30:27
                                    Autoservisy v Česku
                                      V Česku je teď registrováno 7335 autoservisů, autorizovaných i těch bez autorizace. Některé z nich jsou propojeny buď přímo s prodejnou nových aut, nebo autobazarem.
                                      34:05
                                      Zátah proti cizojazyčným klanům v Německu
                                        Odmítají autoritu německého státu. Uctívají svou rodinu. A organizují loupeže v bankách, prodej drog a vydírání. Několik rodových klanů, zejména z Blízkého východu, způsobuje vážné problémy německé policii.
                                        36:24
                                        Propojování extrémní pravice v Evropě
                                          Německá extrémní pravice pořádá tréninky a zápasy v pouličním boji – účastní se jich i Češi. Zjištění kontrarozvědky cituje deník Westdeutsche Allgemeine Zeitung.
                                          36:48
                                          Srážka trajektu s velrybou
                                            Skoro 90 zraněných na palubě trajektu v Japonském moři. Vysokorychlostní loď se zřejmě srazila s velrybou. Svědčí o tom patnácticentimetrová trhlina v trupu. Plavidlo nakonec s velkým zpožděním dorazilo do cíle.
                                            37:09
                                            Krkonoše světovou lyžařskou metropolí
                                              Špindlerův Mlýn dva dny hostil Světový pohár žen v alpském lyžování.
                                              39:00
                                              Prague Burlesque Festival
                                                V pražském divadle Royal pokračuje Prague Burlesque Festival. Na třetí ročník dvoudenní přehlídky letos dorazilo 35 umělců z celého světa.
                                                39:20
                                                20 let v NATO
                                                  Tři roky po vstupu do aliance - v roce 2002 - se Česko ocitlo na výsluní. V Praze se konal dvoudenní summit NATO.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž44 minut
                                                  Další díl
                                                  10. března 2019

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž55 minut

                                                  27. března

                                                  Headlines — Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propuštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                  27. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  27. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  27. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž53 minut

                                                  26. března

                                                  Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                  26. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž53 minut

                                                  26. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  26. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. března

                                                  Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                  25. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  25. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž51 minut

                                                  24. března

                                                  Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                  24. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž51 minut

                                                  24. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  24. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž50 minut

                                                  23. března

                                                  Krveprolití v Moskvě — Vyšetřování útoku v Moskvě — Místo teroristického útoku — Reakce na útok v Rusku — Vyprošťovací práce na místě útoku — Terorismus v historii Ruska — Přednostní právo ve sněmovně — Část firem snížila počet lidi pracujících na dohodu — Vítr na Moravě — Protest za odstoupení vlády — Prezidentské volby na Slovensku — Volební den na Slovensku — Dění ve volebních místnostech — Sčítání hlasů a výsledky voleb — Sídlo slovenského prezidenta — Dobrovolníci uklízejí Česko — Uzavírka D1 na Vysočině — Čištění letadel v Kunovicích — Vážná nemoc princezny Catherine — Pokuty za průjezd na oranžovou — Porušení přednosti v jízdě — Lidé v Líšťanech odmítli větrníky — Sbírka na zbraně pro Ukrajinu — Nová expozice v pražské zoo — Soběstačnost ve výrobě léků — Rumcajsova lavička v Jičíně — Národní sbírka zlozvyků

                                                  23. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž50 minut

                                                  23. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  23. 3. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám