45 minut

16. prosince 2018

Obsah dílu

Změny pro lidi v dluhové pasti — Vyšší strop nezabavitelného minima — Průzkum mezi lidmi v exekuci — Řešení zadlužení podle exekutorů — Neurčité závěry ekologického summitu — Protesty proti přijetí paktu OSN o migraci — Nové projednávání kauzy Opencard — Politici o možném střetu zájmů A. Babiše — Vyšetřování příčin úmrtí malé běženkyně — Protesty Maďarů proti zákoníku práce — Betlémské světlo rozzářilo Česko — 80 let příběhů Mirka Dušína a jeho přátel — Bohoslužby o třetí adventní neděli — Vánoční nákupy vrcholí — Přibývá případů spalniček — Trestání za tvrdé fauly — Nové benefity pro klienty pojišťoven — Nejoblíbenější benefity od pojišťoven — Velké finále StarDance IX. — Záchrana malých prodejen — Petr Mach oznámil konec v politice — Nová prezidentka Gruzie — Koncert beatových legend — Skutečný dárek pro chudé v zahraničí

Části dílu

00:37
Změny pro lidi v dluhové pasti
    Změny pro lidi v dluhové pasti. Vláda chce odstranit současný stav, kdy se jim nevyplatí hledat líp placenou práci, protože peníze navíc jim stejně zabaví exekutor. Proto často pracují načerno a oficiálně jen za minimální příjem.
    01:16
    Vyšší strop nezabavitelného minima
      Nově by se proto měla zhruba o třetinu zvýšit částka, na niž exekutor nedosáhne. Organizace, které těmto lidem pomáhají, ale upozorňují, že většině z nich to nepomůže a že klíčem k vyřešení problému je usnadnit jejich oddlužení.
      04:14
      Průzkum mezi lidmi v exekuci
        Lidí v exekuci je víc než třičtvrtě milionu. Že se jim často nevyplatí pracovat, potvrzuje taky průzkum společnosti Median mezi domácnostmi s nízkými příjmy. Plyne z něj, že v téhle situaci se výrazně mění chování rodin.
        05:08
        Řešení zadlužení podle exekutorů
          Hostem Událostí je prezident Exekutorské komory Vladimír Plášil.
          07:22
          Neurčité závěry ekologického summitu
            Klimatická konference OSN v polských Katovicích sice skončila dohodou – ale nijak průlomovou a pokrokovou. Dvoutýdenní jednání se protáhlo o den a zhruba 200 zemí se shodlo na způsobu, jak praktikovat 3 roky staré rozhodnutí z Paříže.
            09:49
            Protesty proti přijetí paktu OSN o migraci
              Slzný plyn a vodní dělo nasadila belgická policie proti demonstrantům, kteří v Bruselu protestovali proti přijetí migračního paktu OSN. K potyčkám došlo poblíž budov evropských institucí.
              10:12
              Nové projednávání kauzy Opencard
                Pražský městský soud bude příští týden znovu projednávat kauzu Opencard. Odsuzující verdikt nad exprimátorem Prahy Hudečkem a bývalými radními měl totiž podle vrchního soudu zásadní vady. Rozsudek například výrazně zkreslil výpovědi svědků.
                12:28
                Politici o možném střetu zájmů A. Babiše
                  Piráti chtějí, aby premiér Andrej Babiš přistoupil na jednu z doporučených možností, jak se zbavit možného střetu zájmů v souvislosti s koncernem Agrofert.
                  13:43
                  Vyšetřování příčin úmrtí malé běženkyně
                    Úřady ve Spojených státech začínají vyšetřovat úmrtí sedmileté guatemalské dívky na mexicko-americké hranici. S otcem ve skupině migrantů ilegálně přešla do Spojených států. Po zadržení začala mít dívka zdravotní potíže a za dva dny zemřela.
                    15:46
                    Protesty Maďarů proti zákoníku práce
                      Lidi v Budapešti znovu vyšli do ulic. Protestují proti reformě pracovního zákoníku, který zvyšuje počet přesčasových hodin až na 400 ročně. Demonstrace se účastní stoupenci opozice i odbory.
                      17:03
                      Betlémské světlo rozzářilo Česko
                        Živé vstupy redaktorek Denisy Kotkové a Barbory Blažkové.
                        19:14
                        80 let příběhů Mirka Dušína a jeho přátel
                          První příběh vyšel 17. prosince 1938 jako komiks v časopise Mladý hlasatel. Přes několik zákazů příběhy o pěti kamarádech přetrvaly až dodnes. Výročí si už dnes připomínají čeští skauti.
                          22:19
                          Bohoslužby o třetí adventní neděli
                            Dnes je třetí neděle adventní. Takzvaná růžová, na znamení blížícího se konce doby půstu. Pro věřící důležitý čas. To bylo znát i dnes ve Strání v Bílých Karpatech. Aby mohli plnohodnotně oslavit Vánoce, věřící přišli nejen na dopolední advent.
                            24:20
                            Vánoční nákupy vrcholí
                              Další – už třetí – adventní neděle a opět plná nákupní centra i parkoviště před nimi. Obchodníkům teď rostou tržby o desítky procent. Lidé letos za Vánoce utratí zhruba o tisíc korun víc než loni přes 11 tisíc.
                              26:35
                              Přibývá případů spalniček
                                Případů spalniček v Česku přibylo. Zdravotníci jich letos zaznamenali už 182. To je o čtvrtinu víc než za celý loňský rok. Tehdy onemocnění objevili u 142 pacientů. Lékaři upozorňují, že mezi nakaženými je i řada neočkovaných dětí.
                                26:54
                                Trestání za tvrdé fauly
                                  Rozporuplné reakce vyvolal verdikt klatovského okresního soudu v případu vážně zraněného fotbalisty. Tomu při utkání protihráč nadvakrát zlomil holenní kost. Soud rozhodl, že nedošlo k trestnému činu ublížení na zdraví z nedbalosti.
                                  29:55
                                  Nové benefity pro klienty pojišťoven
                                    Běžně nehrazené očkování nebo sportovní aktivity. Zdravotní pojišťovny začaly zveřejňovat, co všechno budou svým klientům příští rok proplácet. A je mezi tím i úplně nová věc – vyšetření rakoviny.
                                    32:02
                                    Nejoblíbenější benefity od pojišťoven
                                      Všech sedm zdravotních pojišťoven ročně vyplatí na příspěvcích dohromady stovky milionů korun – jejich výše je v řádech stovek i tisíců korun pro jednoho klienta a liší se napříč pojišťovnami i jednotlivými programy.
                                      35:18
                                      Velké finále StarDance IX.
                                        Vítězem deváté řady StarDance je herec Petr Dvořák a Lenka Nora Návorková. Ze včerejšího finálového večera si odnesli titul král a královna tanečního parketu.
                                        36:03
                                        Záchrana malých prodejen
                                          V českých obcích dál ubývají malé prodejny – jen loni zaniklo téměř tisíc obchodů o prodejní ploše do padesáti čtverečních metrů. Řada jich funguje jenom díky pomoci obecních úřadů a situaci se leckde snaží zachraňovat také kraje.
                                          37:56
                                          Petr Mach oznámil konec v politice
                                            Bývalý europoslanec a zakladatel Svobodných Petr Mach nebude kandidovat v Evropských volbách z pozice lídra, ani ze žádného jiného místa.
                                            38:18
                                            Nová prezidentka Gruzie
                                              Nová gruzínská prezidentka nastoupila do funkce. Bývalá šéfka diplomacie Salome Zurabišviliová slíbila pokračovat v začleňování do evropských struktur a NATO, prosazuje ale taky vyvážený vztah k Rusku.
                                              40:42
                                              Koncert beatových legend
                                                Hudební událost, která oslavovala naší rockovou scénu 60. let, připomíná po padesáti letech Československý beat festival. Do pražské Lucerny, kam se teď díváte živě, se vrátil v podobě dvoudenní hudební přehlídky.
                                                41:10
                                                Skutečný dárek pro chudé v zahraničí
                                                  Češi chtějí pomáhat. To dokazuje i stále větší zájem o charitativní projekt Skutečný dárek, kdy koupí certifikátu se dá pomoci v nejchudších zemích světa i v Česku. Přesně před deseti lety ho rozjela organizace Člověk v tísni.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž49 minut
                                                  Další díl
                                                  17. prosince 2018

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž54 minut

                                                  28. března

                                                  Headlines — Jednání o důchodové reformě — Změny v důchodech — Zpomalení růstu nových důchodu — Debaty o důchodové reformě — Slovensko před volbou prezidenta — Záměna pacientek ve FN Bulovka — Ceny energií dál klesají — Útok na předměstí Moskvy — Kontroly na silnicích — Zásahy Daňové Kobry — Poselství Karla III. — 100 let Krvavého románu Josefa Váchala — Vývoj růstu HDP — Zásah proti ruské vlivové síti — Průměrné ceny pohonných hmot — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Včasné odhalení rakoviny díky screeningu — Začíná sezóna památek — Návštěvnost památek ve správě NPÚ — Noví nájemníci Zlaté uličky — 25 let vězení za trýznivou vraždu seniorky — Kampaň na podporu obětí trestných činů — Spor o dovoz zemědělských plodi — Odvrácený útok na město Kupjansk — Nové osvětlení v okolí Klánovického lesa — První past na sršeň asijskou — Hydroponické systémy — Daně z příjmů pro seniory — Dopad války na ekonomiku — Posilování spojů — Ochrana mláďat pomocí dronů — Festival Spectatulare

                                                  28. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  28. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  28. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  27. března

                                                  Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propouštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                  27. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  27. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  27. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž53 minut

                                                  26. března

                                                  Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                  26. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž53 minut

                                                  26. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  26. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. března

                                                  Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                  25. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  25. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž51 minut

                                                  24. března

                                                  Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                  24. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž51 minut

                                                  24. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  24. 3. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám