48 minut

12. října 2018

Obsah dílu

Druhé kolo senátních voleb — 25 senátních duelů — Druhé kolo senátních voleb — Prosazení zásadních zákonů při menšině v Senátu — Úklid po volebním klání — Oběti hurikánu Michael — Korupční kauza související s bývalým šéfem CEFC — Prodej ostravských hutí Arcelor Mittal — Schůzka prezidentů zemí V4 — Americké akciové indexy — Královská svatba ve Windsoru — První klapka snímku Národní třída — Nový systém výběru soudců — Zadržení ujíždějícího řidiče díky termovizi — Kritické momenty ve vesmírné lodi Sojuz — Výlov rybníka Rožmberk — Nové značení pohonných hmot — Znovuotevření obchodu po odchytu užovky — Alternativní medicínu vymezí nový zákon — Pochybnosti nad léčiteli — Nehoda cisterny uzavřela hlavní tah — Pokračují povolební vyjednávání — Propuštění pastora z tureckého vězení — Obrana proti kybernetickým útokům — Náměstí Miloše Formana v centru Prahy — Nové politické hnutí v Polsku — Nový letoun české výroby — Omezení v pražské dopravě kvůli smutečnímu průvodu

Části dílu

00:38
Druhé kolo senátních voleb
    Začalo druhé kolo senátních voleb. Doplňovací volby do horní parlamentní komory probíhají na necelé třetině území Česka – v 25 z celkových 81 volebních obvodů.
    01:17
    25 senátních duelů
      Lidé mimo jiné rozhodnou, kdo bude mít v horní parlamentní komoře nejsilnější klub a kdo bude mít největší šanci získat křeslo předsedy Senátu - mimo jiné druhého nejvyššího ústavního činitele České republiky.
      03:21
      Druhé kolo senátních voleb
        Živý vstup redaktora Vladimíra Keblúška.
        04:55
        Prosazení zásadních zákonů při menšině v Senátu
          Bez ohledu na výsledky 2. kola senátních voleb je jasné, že po nich vláda většinu v horní komoře nezíská. Premiér Andrej Babiš přesto věří, že bude umět vláda prosadit své klíčové daňové nebo sociální zákony.
          07:34
          Úklid po volebním klání
            Přestože senátní volby ještě neskončily, v obcích už začíná úklid a nutná údržba volebních uren. Pracovníci radnic v celém Česku musí vyčistit tisíce schránek. Dnes začali v Karlových Varech.
            08:51
            Oběti hurikánu Michael
              Bouře Michael, která jako hurikán čtvrté kategorie zasáhla ve středu Spojené státy, si vyžádala minimálně dvanáct mrtvých. Letoviska na pobřeží Floridy, kde živel udeřil plnou silou, jsou zcela zničená. Záchranáři v troskách pátrají po dalších obětech.
              11:41
              Korupční kauza související s bývalým šéfem CEFC
                První informace o Jie Ťien-mingovi od jeho únorového zmizení. Čínský poradce prezidenta Miloše Zemana a bývalý šéf společnosti CEFC měl uplácet vysoce postaveného čínského funkcionáře, který teď stojí kvůli korupci před soudem.
                12:28
                Prodej ostravských hutí Arcelor Mittal
                  Živý vstup redaktorky Pavlíny Daňkové.
                  14:20
                  Schůzka prezidentů zemí V4
                    EU se podle českého prezidenta nesmí vměšovat do vnitřních záležitostí členských států. Miloš Zeman to řekl po summitu hlav států visegrádské čtyřky na Slovensku. Prezidenti Česka, Maďarska, Slovenska a Polska se tam zároveň shodli na výhodách EU.
                    16:48
                    Americké akciové indexy
                      17:50
                      Královská svatba ve Windsoru
                        Na hradě Windsor proběhla letos už druhá královská svatba. Po princovi Harrym se teď vdávala jeho sestřenice - princezna Eugenie.
                        18:13
                        První klapka snímku Národní třída
                          Začalo natáčení filmu Národní třída podle stejnojmenné knihy Jaroslava Rudiše - nominované před čtyřmi lety na cenu Magnesia Litera za nejlepší prózu. V hlavní roli temné komedie ze současného sídliště se objeví Hynek Čermák.
                          20:51
                          Nový systém výběru soudců
                            Z úředníka soudcem. Posílení správních soudů o lidi se zkušeností ze státní správy chce ministr spravedlnosti Jan Kněžínek začlenit do reformy justice, kterou plánuje na příští rok. Součástí bude i nový systém výběru soudců.
                            22:46
                            Zadržení ujíždějícího řidiče díky termovizi
                              Napříč dvěma kraji pronásledovali včera večer policisté ujíždějícího řidiče. Ten na sebe upozornil rychlou jízdou u Hradce Králové; zadržen byl na Nymbursku. Hlídce se snažil ukrýt v křoví, sledoval ho ale vrtulník s termovizí – záběry jsou právě z něj.
                              23:13
                              Kritické momenty ve vesmírné lodi Sojuz
                                Astronaut Alexej Ovčinin a kosmonaut Nick Hague mají znovu letět na Mezinárodní vesmírnou stanici během jara. Termín oznámil šéf ruské kosmické agentury Dmitrij Rogozin. Včera se start lodě Sojuz nezdařil.
                                25:10
                                Výlov rybníka Rožmberk
                                  Výjimečná podívaná pro desetitisíce návštěvníků. U Třeboně dnes začal třídenní výlov rybníka Rožmberk. Ten má rozlohu téměř 650 hektarů. Přestože je v Česku největší, není nejúrodnější.
                                  25:44
                                  Nové značení pohonných hmot
                                    Od 12. října platí jednotné značení paliv v evropských zemích. Stejné symboly tak najdou řidiči u čerpacích stanic a nově vyrobených aut. Kolečko, čtverec a kosočtverec s písmenem a číslem mají zamezit natankování špatného paliva.
                                    27:38
                                    Znovuotevření obchodu po odchytu užovky
                                      Had v Orlové je odchycen, lidé můžou nakupovat. Dnes se ukázalo, že supermarket odstavila obyčejná užovka. Teď je v ostravské zoo. Hada chytil opět Tomáš Bublík - herpetolog, který nedávno v Praze lapil smrtelně nebezpečnou mambu zelenou.
                                      29:30
                                      Alternativní medicínu vymezí nový zákon
                                        Alternativní medicína bude mít poprvé v Česku svoji vlastní legislativu. Ministerstvo zdravotnictví po měsících příprav dokončilo návrh zákona o léčitelských službách.
                                        33:04
                                        Pochybnosti nad léčiteli
                                          Předložení zákona uspíšil dokument, který v květnu odvysílala Česká televize. Za pomoci skryté kamery odhalil, jak funguje pražský institut Aktip. Následně tam zamířila řada kontrol, vyšetřování běží dodnes.
                                          36:11
                                          Nehoda cisterny uzavřela hlavní tah
                                            Doprava v Praze v podvečer kolabovala - a to kvůli ranní havárii na Strakonické ulici. Z nákladního auta unikl výživový koncentrát pro dobytek. Kvůli čištění se tudy přes den nedalo jezdit. Před osmnáctou hodinou se sem auta vrátila.
                                            36:29
                                            Pokračují povolební vyjednávání
                                              Týden od komunálních voleb jsou jasná další jména primátorů. Dnes se na vedení města dohodli třeba v Ostravě nebo Přerově. Před podpisem koaliční smlouvy jsou pak třeba v Karlových Varech.
                                              39:08
                                              Propuštění pastora z tureckého vězení
                                                Americký pastor Andrew Brunson se má po dvou letech věznění v Turecku ještě dnes vrátit do USA. Turecký soud mu udělil víc než tříletý trest za podíl na organizování neúspěšného státního převratu v létě 2016, současně ho ale propustil na svobodu.
                                                40:05
                                                Obrana proti kybernetickým útokům
                                                  Organizace pro zákaz chemických zbraní požaduje navýšení rozpočtu na svou vlastní ochranu. Chce se bránit podobným útokům, které nedávno zažila ze strany hackerů.
                                                  41:35
                                                  Náměstí Miloše Formana v centru Prahy
                                                    Náměstí Miloše Formana – tak se ode dneška jmenuje prostranství před hotelem Intercontinental v centru Prahy. Kromě připomenutí oscarového režiséra chce současné vedení magistrátu tímto krokem taky znesnadnit majiteli pozemku případnou výstavbu na něm.
                                                    41:51
                                                    Nové politické hnutí v Polsku
                                                      V Polsku vzniká nové politické hnutí – jeho lídr Robert Biedroń má v parlamentních volbách příští rok velké ambice. Končící starosta Slupsku chce nabídnout alternativu k vládní straně i slabé opozici.
                                                      44:12
                                                      Nový letoun české výroby
                                                        Cvičný letoun L-39 Nové generace představilo Aero Vodochody, je nástupcem legendárního Albatrosu. Vývoj trval 10 let a továrna do něj investovala přes miliardu. O nový stroj už mají zájem zákazníci.
                                                        45:19
                                                        Omezení v pražské dopravě kvůli smutečnímu průvodu
                                                          Velkolepý pohřeb Jana Kočky mladšího omezil dopravu v pražských Vinohradech. Několik tramvajových a autobusových linek jezdilo kvůli smutečnímu průvodu 25 minut objížďkou. A zdrželi se i řidiči aut. Povolení průvodu vzbudilo kritiku.
                                                          Přehrát celé video
                                                          Stopáž44 minut
                                                          Další díl
                                                          13. října 2018

                                                          Přehled dílů

                                                          Stopáž54 minut

                                                          17. dubna

                                                          Headlines — Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci Stardance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej hanácká kasárna — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                                          17. 4. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž54 minut

                                                          17. dubna

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          17. 4. 2024 na ČT24
                                                          Stopáž55 minut

                                                          16. dubna

                                                          Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                                          16. 4. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž55 minut

                                                          16. dubna

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          16. 4. 2024 na ČT24
                                                          Stopáž55 minut

                                                          15. dubna

                                                          Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                                          15. 4. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž55 minut

                                                          15. dubna

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          15. 4. 2024 na ČT24
                                                          Stopáž49 minut

                                                          14. dubna

                                                          Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                                          14. 4. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž49 minut

                                                          14. dubna

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          14. 4. 2024 na ČT24
                                                          Stopáž50 minut

                                                          13. dubna

                                                          Vedení ODS — Kongres ODS — Vizitka ODS — Strategie ODS — Reakce na zvolení Petra Fialy — Celostátní konference SPD — Ohlasy na znovuzvolení Tomia Okamury — Vizitka SPD — Důvěra v politickou reprezentaci — Ruské posílení pozic na Ukrajině — Následky útoků na ukrajinské elektrárny — Omezení na D10 kvůli bourání mostu — Zájem o prémiová paliva — Biden o napětí mezi Íránek a Izraelem — Útok v australském obchodním centru — Kompenzace za slevy na jízdném — Mimořádná aktivita klíšťat — Zabezpečení kol proti krádežím — Potravinová sbírka — Ročníky potravinové sbírky — Nákupy dárců a co ve zásobách chybí — Sňatky párů stejného pohlaví — Opravy u dálnice D46 — Očekávání Rusů — Soud s Donaldem Trumpem — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Tragický pád lanovky v Turecku — Vyschlé studny na Táborsku — Česká stopa v genové terapii — Odemykání Vltavy v Českém Krumlově — Příběh Casanovy na jevišti divadla Rokoko

                                                          13. 4. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž50 minut

                                                          13. dubna

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          13. 4. 2024 na ČT24

                                                          Události na sociálních sítích

                                                          Napište nám