48 minut

8. září 2016

Obsah dílu

Nezaměstnaných ubývá, volných míst přibývá — Krize severomoravských zaměstnavatelů — Verdikty v kauze Opencard — Podmínečné tresty za Opencard — Kdy odejdou Britové z EU? — Lesům ČR klesl hrubý zisk — Varování před požáry kvůli suchu — Když hvězdy tančí ve StarDance — Emoce kolem celních odposlechů — Školáci bez chipsů a čokolády — Ceny pohonných hmot — Řidiči, kteří za volant nepatří — Tragická nehoda záchranářského vrtulníku — Letecké záchranné služby v České republice — Sněmovní vyšetřování změn v policii — Nový uzbecký prezident — Spor o hlavní město Izraele — Vyšší mzdy řidičů autobusů — Nový ročník projektu Srdcerváči — Údržba silnic první třídy — Výstava World Press Photo — Pohřeb válečné pilotky na Arlingtonu

Části dílu

00:36
Nezaměstnaných ubývá, volných míst přibývá
    Lidí bez práce v srpnu ubylo - oproti červenci o čtyři tisíce. Míra nezaměstnanosti klesla na pouhých 5,3 %. Zároveň přibývá volných pracovních míst.
    04:53
    Krize severomoravských zaměstnavatelů
      Podniky v insolvenci a zaměstnanci v nejistotě. V Moravskoslezském kraji jsou ohroženy stovky pracovních míst. Problémy má nejen těžařská OKD, ale už i část vítkovického holdingu.
      07:17
      Verdikty v kauze Opencard
        Pražský městský soud dnes rozdal podmíněné tresty za projekt Opencard. Mimo jiné čtyřem pražským radním včetně exprimátorů Bohuslava Svobody a Tomáše Hudečka.
        10:13
        Podmínečné tresty za Opencard
          Hostem Událostí je bývalý primátor Prahy Bohuslav Svoboda.
          13:30
          Kdy odejdou Britové z EU?
            Vyjednávání o odchodu Británie z Unie by podle šéfa Evropské rady měla začít co nejdřív. Donald Tusk posnídal v Downing Street 10 s premiérkou Theresou Mayovou.
            15:37
            Lesům ČR klesl hrubý zisk
              16:31
              Varování před požáry kvůli suchu
                Živý vstup redaktorky Lucie Chytilové.
                17:55
                Když hvězdy tančí ve StarDance
                  Deset večerů a deset tanečních párů. Soutěž StarDance vstupuje do osmé sezony. Zatančí v ní herci a zpěváci, italský kuchař, nebo fotbalová legenda. Dnes se účinkující poprvé představili.
                  20:52
                  Emoce kolem celních odposlechů
                    Předseda komise pro kontrolu odposlechů trvá na tom, že ministerstvo financí porušilo zákon. Postrádá tři pravidelné zprávy o odposleších použitých celníky, ostatní jsou podle něj bezcenné.
                    23:39
                    Školáci bez chipsů a čokolády
                      Zákaz prodeje nezdravých potravin ve školách sice už podle zákona platí rok, v automatech a bufetech si ale žáci pořád mohou koupit přeslazené tyčinky nebo naopak slané chipsy.
                      26:13
                      Ceny pohonných hmot
                        Pohonné hmoty dál zdražují. Litr Naturalu 95 stojí průměrně 29 korun a 23 haléřů. Nafta 27,80. Nejvíc platí řidiči v Praze a na Vysočině - nejlevněji tankují v Královéhradeckém kraji.
                        26:28
                        Řidiči, kteří za volant nepatří
                          Stovky řidičů přicházejí ročně o oprávnění kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu. Často jde o epilepsii, srdeční nebo oční vady. Podněty dostávají úřady povinně od lékařů.
                          29:21
                          Tragická nehoda záchranářského vrtulníku
                            Leteckou záchrannou službu v Česku budou vůbec poprvé v historii provozovat zahraniční firmy. ČT zjistila, že tuzemskou DSA doplní rakouská Helikopter Air Transport a slovenská Air Transport Europe.
                            31:50
                            Letecké záchranné služby v České republice
                              35:42
                              Sněmovní vyšetřování změn v policii
                                Živý vstup redaktorky Petry Tuháčkové.
                                37:30
                                Nový uzbecký prezident
                                  Uzbecký parlament vybral nástupce za zemřelého prezidenta Karimova: dočasně má jeho roli plnit současný premiér Šavkat Mirzijojev.
                                  37:50
                                  Spor o hlavní město Izraele
                                    Spor o označení Jeruzaléma jako hlavního města Izraele v českém školním atlase pronikl i na Blízký východ. Po palestinské ambasádě v Praze se do něj zapojil i jeruzalémský starosta.
                                    40:15
                                    Vyšší mzdy řidičů autobusů
                                      Kompromisní návrh ministerstva práce na zvýšení mezd řidičů linkových autobusů premiér podpoří. Místo dosavadního minima 71 korun na hodinu by měli dostávat nejmíň 98 korun.
                                      40:56
                                      Nový ročník projektu Srdcerváči
                                        Jejich posláním bylo pomáhat druhým. Do života jim ale vstoupila vážná nemoc nebo úraz. Řeč je o lidech, kteří chtějí ukázat, že i se zdravotním postižením lze normálně žít a pracovat.
                                        42:55
                                        Údržba silnic první třídy
                                          Kraje se zřejmě nebudou muset účastnit tendrů na údržbu silnic první třídy. Zakázky by od státu - jako vlastníka těchto komunikací - mohly dostávat přímo. Novelu, která to řeší, připravili sociálnědemokratičtí poslanci.
                                          44:34
                                          Výstava World Press Photo
                                            Nejlepší novinářské snímky loňského roku jsou ode dneška k vidění v pražském Karolinu - včetně toho, který získal titul World Press Photo. Australský fotograf Warren Richardson na něm zachytil uprchlíky překonávající srbsko-maďarskou hranici.
                                            44:54
                                            Pohřeb válečné pilotky na Arlingtonu
                                              Arlingtonský hřbitov u Washingtonu, kde leží ostatky stovek tisíc vojáků, zažil přelomovou událost. Rok a půl po smrti tu byla pohřbena žena, která jako jedna z více než tisícovky pilotek pomohla Američanům vyhrát druhou světovou válku.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž49 minut
                                              Další díl
                                              9. září 2016

                                              Přehled dílů

                                              Stopáž54 minut

                                              25. dubna

                                              25. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              25. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              25. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              24. dubna

                                              Jednání tripartity — Růst platů státních zaměstnanců — Návrhy NERV na podporu hospodářstí — Americké peníze pro Ukrajinu, Izrael i Tchaj-wan — Schválená americká pomoc Ukrajině — Petr Bartovský ředitelem Vojenského zpravodajství — Zdražování nemovitostí — Devatenáctiletý trest — Mráz a sníh ohrožuje úrodu — Odvolání hlavní hygieničky — Změny ve slovenských veřejnoprávních médiích — Povinnosti evropských zemědělců — Pražské ptactvo — Jednání o návrhu důchodové reformy — Volební model — Saharský písek nad Řeckem — První sanitka s elektrickým pohonem — Zátah na útočníky na bankovní účty — Útoky na klienty bank — Hlášení podezřelých nákupů zbraní — Nový systém emisních povolenek — Přípravy útoku na Rafah — 20 let Česka v EU — Dotace Evropské unie — Amnesty International o lidských právech v Česku — Obce sestavují volební komise — Přípravy na hokejové mistrovství — Výuka jaderných inženýrů — KDU-ČSL odsuzuje výstupy Cyrila Svobody — Debata o korespondenční volbě — Nový pohled na historii Avarů — Opravené mosty u Kfel — Skautský den — Leonard Slatkin v Obecním domě

                                              24. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              24. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              24. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž55 minut

                                              23. dubna

                                              Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                              23. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              23. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              23. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž55 minut

                                              22. dubna

                                              Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                              22. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              22. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              22. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              21. dubna

                                              Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                              21. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              21. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              21. 4. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám