48 minut

13. srpna 2015

Obsah dílu

Opatření kvůli uprchlíkům — Policejní prezident o uprchlících — Kritika Řecka kvůli uprchlíkům — Stamiliony na dálnice i železnici — Rozdělování peněz z rozpočtu — Etnická ghetta ve velkoměstech — Výbuch v litvínovské chemičce — Výbuch v litvínovské chemičce — Doporučení pro okolní obce — Výbuch v litvínovské chemičce — Ministr o explozi — Atentát v Bagdádu — Retrospektivní výstava děl Evy Švankmajerové — Smrtící exploze ve skladu chemikálií — Placení kartou na vzestupu — Unikátní operace srdce — Ryby a vodáci na dně — Krizový štáb kvůli řece Moravě — Sucho ničí zeleň — Promlčecí lhůta u dopravních přestupků — Zavírání Klokánků — Nové lesnické stejnokroje — Dluhy Řecka — Budoucnost brněnské Velké ceny — Válečná zvěrstva japonské armády — Další ruský zákaz na dovoz — Pozorování padajících hvězd

Části dílu

00:34
Opatření kvůli uprchlíkům
    V průběhu října by do Česka měly přiletět první syrské rodiny s nemocnými dětmi. Po jednání pracovní skupiny pro přesidlování termín potvrdili zástupci ministerstva vnitra. Na přelomu roku by pak mělo dorazit prvních padesát ze čtyř stovek uprchlíků.
    04:17
    Policejní prezident o uprchlících
      Denně policie v tuzemsku zadrží v průměru přes 40 nelegálních migrantů. Pohyb uprchlíků hlídá policie zejména blízko hranic - v případě potřeby je tam připravena povolat i posily z armády.
      04:43
      Kritika Řecka kvůli uprchlíkům
        Napětí kvůli uprchlíkům na ostrově Kos nadále pokračuje. Místní úřady jen obtížně zvládají příval lidí mířících do Evropy. Kvůli zacházení s migranty je kritizovala známá mezinárodní organizace Lékaři bez hranic.
        06:30
        Stamiliony na dálnice i železnici
          Ministr dopravy Dan Ťok si dnes u svého stranického šéfa a šéfa státní kasy Andreje Babiše vyjednal navýšení rozpočtu pro příští rok o dvě miliardy.
          08:33
          Rozdělování peněz z rozpočtu
            Živý vstup redaktora Jana Bezděka.
            09:55
            Etnická ghetta ve velkoměstech
              Boj o nadvládu nad jednou ze čtvrtí Duisburgu. Německá policie zahájila ofenzivu proti klanům, které se pokusili policisty vyhnat z etnicky smíšené části města.
              12:22
              Výbuch v litvínovské chemičce
                V litvínovské chemičce dnes vybouchly dvě propylénové jednotky. Ty se následně vzňaly. Toxické látky se ale podle vyjádření firmy do ovzduší nedostaly. Policie areál chemičky i jeho okolí vyklidila a evakuovala přes tisícovku lidí.
                14:31
                Výbuch v litvínovské chemičce
                  Živý vstup redaktorky Ellen Brendlové.
                  16:17
                  Doporučení pro okolní obce
                    Situace v litvínovské chemičce zasáhla i okolní obce. Obyvatelé Horního Jiřetína si stěžovali, že je nikdo včas nevaroval. Obavy měli hlavně poté, co se na město snášely černé saze.
                    18:12
                    Výbuch v litvínovské chemičce
                      Živý vstup redaktorky Ellen Brendlové.
                      18:58
                      Ministr o explozi
                        Rychlý zásah hasičů byl dnes rozhodující. Kdyby požár nezvládli včas utlumit, mohlo dojít k daleko ničivější havárii. Potvrdil to i ministr životního prostředí Richard Brabec.
                        20:21
                        Atentát v Bagdádu
                          Skoro 80 lidí zabil výbuch nákladního auta plného výbušnin na tržišti v Bagdádu. K útoku se přihlásili sunnitští radikálové z Islámského státu. Jejich cílem byli vládní vojáci a milice v šíitské čtvrti.
                          20:40
                          Retrospektivní výstava děl Evy Švankmajerové
                            Retrospektivní výstavu maleb a kreseb Evy Švankmajerové představuje Staroměstská radnice v Praze. Deset let po její smrti připomíná expozice tvorbu světově proslulé malířky, keramičky, loutkářky a filmové výtvarnice.
                            23:22
                            Smrtící exploze ve skladu chemikálií
                              Čínští vyšetřovatelé pátrají po příčině obrovské exploze ve skladu nebezpečných chemikálií ve městě Tchien-ťin. Policie už zadržela vedení firmy, které skladiště patří. Výbuch usmrtil nejméně 50 lidí.
                              25:44
                              Placení kartou na vzestupu
                                V Česku roste počet platebních karet - za první pololetí jich přibylo sto sedm tisíc. Celkem tak lidé používají přes jedenáct milionů karet, nejvíc těch debetních. Stále oblíbenější jsou také bezkontaktní platby.
                                25:49
                                Unikátní operace srdce
                                  Další milník v léčbě pacientů s nemocným srdcem. Lékaři v pražském IKEMu jako první na světě zavedli nejnovější pumpu, která přejímá funkci levé komory.
                                  27:59
                                  Ryby a vodáci na dně
                                    Napůl vyschlá koryta a minimální průtok vody. Stav sucha panuje na převážné většině řek v Česku. Výjimkou jsou jen úseky pod několika přehradami.
                                    30:20
                                    Krizový štáb kvůli řece Moravě
                                      Povodí Moravy svolalo kvůli suchu krizový štáb - s úřady v nejvíc postižených oblastech se chce domluvit, jak přesně spotřebu vody omezit. Pokud bude současný stav pokračovat, můžou správci požadovat i nižší dodávky do průmyslových podniků.
                                      31:34
                                      Sucho ničí zeleň
                                        Vyschlá jsou nejen koryta řek, ale i zahrady a trávníky po celé zemi. Malí zahrádkáři se snaží svépomocí zachránit, co se dá. A o pomoc volají i velkopěstitelé.
                                        35:41
                                        Promlčecí lhůta u dopravních přestupků
                                          Vyhnout se trestu za přestupek v dopravě bude složitější. Prezident Miloš Zeman podepsal zákon, který prodlužuje tzv. promlčecí dobu z jednoho na tři roky. To by mělo pomoc především úřadům a hlavně ministerstvu dopravy.
                                          37:43
                                          Zavírání Klokánků
                                            Fond ohrožených dětí bojuje o svou záchranu. Aktuálně dluží 122 milionů korun. I proto ruší Klokánky v Dubí u Teplic, Kroměříži a v pražských Kbelích. Děti a část zaměstnanců přesune jinam.
                                            38:27
                                            Nové lesnické stejnokroje
                                              Nové stejnokroje za desítky milionů plánuje pro své zaměstnance pořídit státní podnik Lesy České republiky. Právě vyhlásil soutěž pro návrháře. Hajní i správci polesí by se v uniformách podle poslední módy mohli do lesů vydat už příští rok.
                                              40:08
                                              Dluhy Řecka
                                                Věřitelé Řecka se obávají rostoucího dluhu země. Ten by měl v příštím roce přesáhnout 200 % HDP - navzdory plánu Atén privatizovat dva největší přístavy a státní dráhy.
                                                40:27
                                                Budoucnost brněnské Velké ceny
                                                  Legendy motocyklového sportu i současní jezdci na strojích - spanilá jízda v centru Brna byla součástí letošního ročníku Velké ceny silničních motocyklů, která startuje už zítra.
                                                  42:13
                                                  Válečná zvěrstva japonské armády
                                                    V sobotu si svět připomíná 70. výročí kapitulace Japonska, kterou skončila 2. světová válka i v Tichomoří. Zločiny japonské armády jsou mezi asijskými státy dodnes zdrojem napětí.
                                                    45:04
                                                    Další ruský zákaz na dovoz
                                                      Albánii, Černou Horu, Island a Lichtenštejnsko přidalo Rusko na seznam západních zemí, ze kterých zakázalo dovoz potravin. Stopkou na hranicích pohrozilo i Kyjevu.
                                                      45:20
                                                      Pozorování padajících hvězd
                                                        V noci ze včerejška na dnešek vyvrcholil nejznámější roj Perseid. Třeba v Brně přišli padající hvězdy pozorovat tisíce lidí na Kraví horu. Právě tam ale počasí a zhoršená viditelnost sledování zkomplikovaly.
                                                        Přehrát celé video
                                                        Stopáž48 minut
                                                        Další díl
                                                        14. srpna 2015

                                                        Přehled dílů

                                                        Stopáž54 minut

                                                        28. března

                                                        Headlines — Jednání o důchodové reformě — Změny v důchodech — Zpomalení růstu nových důchodu — Debaty o důchodové reformě — Slovensko před volbou prezidenta — Záměna pacientek ve FN Bulovka — Ceny energií dál klesají — Útok na předměstí Moskvy — Kontroly na silnicích — Zásahy Daňové Kobry — Poselství Karla III. — 100 let Krvavého románu Josefa Váchala — Vývoj růstu HDP — Zásah proti ruské vlivové síti — Průměrné ceny pohonných hmot — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Včasné odhalení rakoviny díky screeningu — Začíná sezóna památek — Návštěvnost památek ve správě NPÚ — Noví nájemníci Zlaté uličky — 25 let vězení za trýznivou vraždu seniorky — Kampaň na podporu obětí trestných činů — Spor o dovoz zemědělských plodi — Odvrácený útok na město Kupjansk — Nové osvětlení v okolí Klánovického lesa — První past na sršeň asijskou — Hydroponické systémy — Daně z příjmů pro seniory — Dopad války na ekonomiku — Posilování spojů — Ochrana mláďat pomocí dronů — Festival Spectatulare

                                                        28. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž54 minut

                                                        28. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        28. 3. 2024 na ČT24
                                                        Stopáž55 minut

                                                        27. března

                                                        Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propouštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                        27. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž55 minut

                                                        27. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        27. 3. 2024 na ČT24
                                                        Stopáž53 minut

                                                        26. března

                                                        Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                        26. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž53 minut

                                                        26. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        26. 3. 2024 na ČT24
                                                        Stopáž54 minut

                                                        25. března

                                                        Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                        25. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž54 minut

                                                        25. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        25. 3. 2024 na ČT24
                                                        Stopáž51 minut

                                                        24. března

                                                        Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                        24. 3. 2024 na ČT1
                                                        Stopáž51 minut

                                                        24. března

                                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                                        24. 3. 2024 na ČT24

                                                        Události na sociálních sítích

                                                        Napište nám