44 minut

28. června 2014

Obsah dílu

100 let od sarajevského atentátu — 100 let od sarajevského atentátu — 100 let od sarajevského atentátu — Nevybuchlá munice — Spory kvůli změnán v dozorčích radách — Řád Bílého lva pro Nicholase Wintona — Kauza Nagyová — Prázdninové rušno na silnicích — Role Spojených států v iráckých bojích — Lessy chce odškodnění — Prázdniny v Chorvatsku — Demolice OP Prostějov — Demolice OP Prostějov — Demolice OP Prostějov — Demolice OP Prostějov — Oprava památek svépomocí — Vzdělávání zahraničních studentů — Umění penaltových rozstřelů

Části dílu

00:01
100 let od sarajevského atentátu
    První světová válka stála životy 10 milionů lidí. Čtyři roky bojů ale světu i něco přinesly: byly to hlavně novinky, které v té době usnadňovaly život vojáků v zákopech a tím zefektivňovaly boj.
    02:59
    100 let od sarajevského atentátu
      Rekonstrukce posledních chvil života Františka Ferdinanda d´Este počesku. Do roku 1914 se dnes vrátilo mnoho českých míst. Nejvýraznějši ale Brno.
      05:25
      100 let od sarajevského atentátu
        Do 1. světové války se zapojilo celkem 38 zemí, narukovalo víc než 70 milionů mužů.
        06:08
        Nevybuchlá munice
          Vzpomínaný konflikt zabíjí i v 21. století. Jen letos v Belgii zahynuli dva stavební dělníci a další utrpěli vážná zranění při explozi staré munice.
          08:37
          Spory kvůli změnán v dozorčích radách
            Lidovci chtějí koaliční jednání. Kvůli posledním krokům ministra financí Andreje Babiše. Vadí jim, že včera večer prosadil změny v dozorčích radách některých státních společností.
            11:17
            Řád Bílého lva pro Nicholase Wintona
              Rozhovor se šéfem Hradního protokolu Jindřich Forejt.
              13:22
              Kauza Nagyová
                Vyšetřování jedné z větví tzv. části Nagyová se zadrhlo. Jde o případ udajného úniku informací tajných služeb z úřadu vlády k lidem kolem lobisty Ivo Rittiga.
                15:50
                Prázdninové rušno na silnicích
                  Prázdniny začaly a s nimi i zvýšený dohled na silnicích. Policisti odstartovali sérii kontrol .
                  18:24
                  Role Spojených států v iráckých bojích
                    Iráčtí vojáci zahájili mohutnou ofenzivu s cílem dobýt zpět město Tikrít, které před dvěma týdny získali islámští radikálové. Mají jim v tom pomáhat i Američani, ale jen jako poradci.
                    20:41
                    Lessy chce odškodnění
                      Bývalý policejní prezident Petr Lessy chce od Ministerstva spravedlnosti odškodnění milion dvě stě tisíc korun a omluvu. Uvedl to Český rozhlas.
                      22:24
                      Prázdniny v Chorvatsku
                        Jeden z nejrušnějších víkendů na důležitých dálnicích k moři zatím probíhá bez vážnějších problémů.
                        24:31
                        Demolice OP Prostějov
                          Tuna dynamitu odstřelila v sedm hodin ráno, svého času největší textilku ve střední Evropě OP Prostějov.
                          24:54
                          Demolice OP Prostějov
                            K zemi šlo celkem šest budov. A Prostějov tak definitivně přišel o jeden ze symbolů města. Podnik, který zaměstnával přes 10 tisíc lidí, před čtyřmi lety zkrachoval.
                            27:12
                            Demolice OP Prostějov
                              Živý vstup redaktorky Moniky Bezuchové.
                              27:55
                              Demolice OP Prostějov
                                S dynamitem se svého času nešetřilo ani v Praze. Během čtyřiceti let komunismu zažilo město nejpikantnější politickou demolici, největší odstřel uvnitř metropole i nejrozsáhlejší likvidaci obytných budov v Československu.
                                31:12
                                Oprava památek svépomocí
                                  Historické památky, kostely anebo třeba taky obyčejná tramvajová zastávka. Lidem v Česku není lhostejný osud okolí, ve kterém žijí, a tak se na opravy takových míst často skládají sami. Na peníze od města nebo státu nespoléhají
                                  33:20
                                  Vzdělávání zahraničních studentů
                                    Na českých základních a středních školách studují desítky tisíc dětí cizinců. Probírané látce ale často kvůli tomu, že nemluví dobře česky, příliš nerozumějí. Jasný systém podpory vzdělávání pro tyto děti v Česku chybí.
                                    35:32
                                    Umění penaltových rozstřelů
                                      V Brazílii dnes odstartovala klíčová fáze fotbalového mistrovství světa vyřazovací boje. Ke slovu se tak poprvé může dostat penaltový rozstřel.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž44 minut
                                      Další díl
                                      29. června 2014

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž55 minut

                                      19. dubna

                                      Headlines — Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem Policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd Čejky chocholaté

                                      19. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      19. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      19. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž56 minut

                                      18. dubna

                                      Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalizace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia Litera

                                      18. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž56 minut

                                      18. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      18. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      17. dubna

                                      Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                      17. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      17. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      17. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      16. dubna

                                      Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                      16. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      16. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      16. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      15. dubna

                                      Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                      15. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      15. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      15. 4. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám