46 minut

2. prosince 2012

Obsah dílu

Novinky kolem sKaret — Tunel v Japonsku zavalil několik aut — Kauza metanol po čtvrt roce — Prezidenštní kandidáti o Palestině — Začíná advent — "Evropský Oscar" pro Aloise Nebela — Zákon o úřednících — Australský boj proti kouření — Praha se připravuje na návštěvu Hillary Clintonové — Prevence rakoviny — Adventní neděle odstartovala nákupní horečku — Nebezpečné železniční přejezdy — Předvídání epileptických záchvatů — Summit EU-Čína — Vandalové, kteří ničili hroby, dopadeni — Česko: země obrázků pro děti — Výhled na zítřek

Části dílu

00:35
Novinky kolem sKaret
    sKarty, kterými chce stát do budoucna vyplácet sociální dávky, se vůbec nebudou týkat důchodců. V Otázkách Václava Moravce to řekla ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová.
    06:36
    Tunel v Japonsku zavalil několik aut
      Záchranáři v Japonsku našli těla tří obětí, které zasypal silniční tunel blízko Tokia. Záchranné práce trvaly celý den, přesto ani teď nikdo neví, kolik dalších lidí může být pod troskami.
      08:47
      Kauza metanol po čtvrt roce
        Metanolová kauza trvá tři měsíce a podle všeho stále ještě není u konce. Policie netuší, kolik toxického alkoholu ještě může být mezi lidmi, a proto pořád počítá s původním odhadem 5 tisíc litrů.
        11:34
        Prezidenštní kandidáti o Palestině
          Na kontroverzní téma, tedy na hodnocení postoje tuzemské diplomacie k uznání Palestiny jako nečlenského státu, se Česká televize ptala kandidátů na hlavu státu.
          14:47
          Začíná advent
            Živý vstup Aůexandrřy Přečkové z ostravské katedrály Božského spasitele
            16:02
            "Evropský Oscar" pro Aloise Nebela
              Sice ne po trati, ale letecky si z Malty právě přiváží "evropského Oskara" snímek Alois Nebel za nejlepší animovaný film.
              20:41
              Zákon o úřednících
                Dlouho odkládaný zákon o úřednících pod palbou kritiky. S novelou z dílny Ministerstva vnitra nesouhlasí opozice, neziskovky, ale dokonce ani členové vlády.
                24:11
                Australský boj proti kouření
                  V Austrálii od včerejška odrazují kuřáky krabičky cigaret polepené odstrašujícími obrázky následků kouření. Evropské země zatím k tak drastickým opatřením nesáhly.
                  26:36
                  Praha se připravuje na návštěvu Hillary Clintonové
                    Do Česka míří americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová. Její speciál přistane na letišti Václava Havla Praha zhruba za sedm hodin. Do Prahy jede podpořit firmu Westinghouse v tendru na rozšíření Jaderné elektrárny Temelín.
                    28:52
                    Prevence rakoviny
                      Zájem o prevenci rakoviny roste – vyplývá to ze zkušeností pracovníků Masarykova onkologického ústavu, který jako jediný v ČR nabízí komplexní vyšetření zaměřené právě na různé druhy onkologických onemocnění.
                      30:44
                      Adventní neděle odstartovala nákupní horečku
                        Obchodníci mají za sebou první adventní víkend. Během roku Češi při nákupech docela šetří. Jak to bude před Vánoci?
                        34:33
                        Nebezpečné železniční přejezdy
                          Na českých a slovenských železnicích zemře nadprůměrný počet lidí. Vyplývá to ze zprávy statistického úřadu Evropské unie Eurostat.
                          36:38
                          Předvídání epileptických záchvatů
                            Tým českého vědce udělal krok k předvídání epileptických záchvatů. Jako jeden z prvních na světě objevil v mozku epileptiků signály, které akutním záchvatům spolehlivě předcházejí.
                            38:33
                            Summit EU-Čína
                              Evropa má za sebou jedno z prvních vrcholných setkání s novou čínskou garniturou. Summit EU-Čína v Hamburku odhalil sebevědomí nejlidnatější země světa. Peking už nechce být lacinou dílnou planety a sází na vyspělé technologie.
                              41:42
                              Vandalové, kteří ničili hroby, dopadeni
                                Policie po měsíci pátrání dopadla vandaly, kteří na konci října zničili 65 hrobů v Přibicích a Vranovcích na Brněnsku. Štábu České televize se dnes podařilo sehnat výpovědi obou pachatelů.
                                43:14
                                Česko: země obrázků pro děti
                                  Ty nejlepší dětské ilustrace dneška vystavuje Muzeum hlavního města Prahy. Jedenáct mladých ilustrátorů pokračuje v tradici.
                                  44:37
                                  Výhled na zítřek
                                    Hillary Clintonová v Praze; ministr Dobeš končí ve funkci
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž49 minut
                                    Další díl
                                    3. prosince 2012

                                    Přehled dílů

                                    Stopáž54 minut

                                    17. dubna

                                    Headlines — Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci Stardance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej hanácká kasárna — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                    17. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    17. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    17. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    16. dubna

                                    Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                    16. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    16. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    16. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    15. dubna

                                    Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                    15. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    15. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    15. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž49 minut

                                    14. dubna

                                    Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                    14. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž49 minut

                                    14. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    14. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž50 minut

                                    13. dubna

                                    Vedení ODS — Kongres ODS — Vizitka ODS — Strategie ODS — Reakce na zvolení Petra Fialy — Celostátní konference SPD — Ohlasy na znovuzvolení Tomia Okamury — Vizitka SPD — Důvěra v politickou reprezentaci — Ruské posílení pozic na Ukrajině — Následky útoků na ukrajinské elektrárny — Omezení na D10 kvůli bourání mostu — Zájem o prémiová paliva — Biden o napětí mezi Íránek a Izraelem — Útok v australském obchodním centru — Kompenzace za slevy na jízdném — Mimořádná aktivita klíšťat — Zabezpečení kol proti krádežím — Potravinová sbírka — Ročníky potravinové sbírky — Nákupy dárců a co ve zásobách chybí — Sňatky párů stejného pohlaví — Opravy u dálnice D46 — Očekávání Rusů — Soud s Donaldem Trumpem — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Tragický pád lanovky v Turecku — Vyschlé studny na Táborsku — Česká stopa v genové terapii — Odemykání Vltavy v Českém Krumlově — Příběh Casanovy na jevišti divadla Rokoko

                                    13. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž50 minut

                                    13. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    13. 4. 2024 na ČT24

                                    Události na sociálních sítích

                                    Napište nám