41 minut

26. ledna 2012

Obsah dílu

ČNB rozhodla o půjčce pro MMF — Další VŠ proti Dobešově reformě — Jádro sporů mezi akademiky a Ministerstvem školství — Jak řidiči dodržují povinné zimní obutí — Další problém s tendry Lesů ČR — Konkurenční boj pražských taxikářů — Zatčení kvůli vadným implantátům — Jak levněji spravovat firemní data — Turecko ze zlobí na Francii za zákon proti popírání genocidy a začíná s diplomatickou ofenzivou — Cena Karla Čapka pro Pavla Šruta — Omluva za protižidovské kázání — Dílčí vítězství zastánců domácích porodů — Česko jako uranová velmoc? — Co dokáže navigace řízená z Prahy — Negativní dopady solení silnic a chodníků — Český podíl na sledování globálního klimatu — O krok blíž identitě mrtvých od Dobronína — Dnes je to přesně čtyřicet let od okamžiku, kdy se na Srbskou Kamenici na Děčínsku po výbuchu zřítilo malé dopravní letadlo

Části dílu

00:36
ČNB rozhodla o půjčce pro MMF
    Bankovní rada rozhodla, že 38 miliard na záchranu eurozóny ze svých devizových rezerv poskytne, chce ale státní záruky od Parlamentu. Půjčka se nedotkne státního rozpočtu.
    02:39
    Další VŠ proti Dobešově reformě
      Univerzitám se nelíbí, že by studenti měli slabší zastoupení v akademických senátech. Taktéž finanční pomoc pro ně považují za nedostatečnou. Brněnští vysokoškoláci se chystají demonstrovat, pokud ministerstvo příslušné zákony nepřepíše.
      04:42
      Jádro sporů mezi akademiky a Ministerstvem školství
        V živém vstupu Lenka Drmotová.
        06:23
        Jak řidiči dodržují povinné zimní obutí
          Podle policejních kontrol jezdí zhruba každé osmé nákladní a každé patnácté osobní auto v ČR na letních gumách i v měsících, kdy to zákon nedovoluje. Nejhorší situace je v Plzeňském kraji, nejlepší na Karlovarsku nebo Pardubicku.
          11:50
          Další problém s tendry Lesů ČR
            Firma nestihla podepsat všechny smlouvy na práce v letošním roce. To podle některých dřevozpracovatelů ohrožuje jejich zásoby. A silná slova padají od politiků. Věci veřejné žádají rezignaci ředitele Sýkory.
            14:19
            Konkurenční boj pražských taxikářů
              Vysoké ceny nafty a benzinu přiměly pražské taxikáře k akci - chtějí po magistrátu, aby stanovil minimální sazbu za kilometr. Chtějí tak vyrazit z rukou trumf nejlevnější konkurenci.
              16:34
              Zatčení kvůli vadným implantátům
                Šéf francouzské firmy PIP, která prodala statisíce nebezpečných implantátů z neschváleného průmyslového silikonu, je ve vazbě. Jean-Claude Mas unikal Interpolu několik týdnů. Hrozí mu obvinění ze zabití.
                18:25
                Jak levněji spravovat firemní data
                  Podle průzkumu KPMG se stále víc firem a lidí rozhoduje pro tzv. cloudové služby. Tedy schraňování veškerých dat na vzdálených serverech.
                  20:30
                  Turecko ze zlobí na Francii za zákon proti popírání genocidy a začíná s diplomatickou ofenzivou
                    Turci odvolávají velvyslance z Paříže a plánují další kroky proti Francii.
                    22:07
                    Cena Karla Čapka pro Pavla Šruta
                      Podle Českého centra PEN klubu, pořadatele ceny, vynikají Šrutovy texty vtipem a hravostí. Šrut je nejznámější zřejmě textem k písni Michala Prokopa Kolej Yesterday.
                      23:46
                      Omluva za protižidovské kázání
                        Předseda tuzemské muslimské nadace Hassan Muneeb se omluvil židovské obci za nenávistné kázání, které zaznělo v brněnské mešitě. Jeden z českých vyznavačů koránu tam citoval pasáže, které ponoukají k likvidaci druhé komunity.
                        26:18
                        Dílčí vítězství zastánců domácích porodů
                          Pražský městský soud přiznal ženě, která chtěla rodit doma, právo na porodní asistentku ze spádové nemocnice. Zatím jde o obecné konstatování, česká legislativa s takovými případy totiž nepočítá.
                          28:11
                          Česko jako uranová velmoc?
                            Pod Dolní Rožínkou na Vysočině jsou potvrzené zásoby uranu na 5 let, ještě bohatští ložisko je ve Stráži pod Ralskem. Celková hodnota zásob v ČR se odhaduje na 500 miliard korun v současných cenách. Uran přitom stále zdražuje.
                            30:10
                            Co dokáže navigace řízená z Prahy
                              V pátek dojde k podpisu smlouvy, která Praze definitivně přisoudí řídící centrum evropského navigačního systému Galileo.
                              32:20
                              Negativní dopady solení silnic a chodníků
                                Škody na domech a zeleni, nepříjemnosti pro zvířata - podle ochránců přírody to jediné, co Praze přinese solná vyhláška. Chemický posyp se totiž od února do hlavního města vrací.
                                34:24
                                Český podíl na sledování globálního klimatu
                                  Vlastní modely ke sledování klimatických změn vymysleli a zkonstruovali přírodovědci z Univerzity Karlovy. O projekt Czech Globe projevila zájem NASA nebo Meteo France.
                                  36:24
                                  O krok blíž identitě mrtvých od Dobronína
                                    Devět blízkých dostalo podle médií zprávy o tom, že jejich vzorky DNA se shodují s těmi odebranými z odhalených ostatků.
                                    38:17
                                    Dnes je to přesně čtyřicet let od okamžiku, kdy se na Srbskou Kamenici na Děčínsku po výbuchu zřítilo malé dopravní letadlo
                                      Letělo z Kodaně do Záhřebu v tehdejší Jugoslávii. Tragédii přežila pouze letuška. Dalších 27 lidí na palubě při pádu zemřelo. Neštěstí si dnes přímo na místě připomněli místní obyvatelé i pamětníci.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž40 minut
                                      Další díl
                                      27. ledna 2012

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž55 minut

                                      23. dubna

                                      Headlines — Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                      23. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      23. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      23. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      22. dubna

                                      Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                      22. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      22. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      22. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      21. dubna

                                      Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                      21. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      21. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      21. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      20. dubna

                                      Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                      20. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      20. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      20. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      19. dubna

                                      Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                      19. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      19. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      19. 4. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám