30 minut

3. října 2010

Obsah dílu

Headlines — Zákon o bezpečnostních agenturách — USA vraují před teroristickými útoky — Historický boj o medaily — Oslavy 20. výročí sjednocení Německa — Oslavy 20. výročí sjednocení Německa — Německo splatilo dluhy za první světovou válku — Chybí peníze pro urologické pacienty — 3D kamery pro veřejnost — Sportovní auta se hlásí o slovo — Průzkum pozornosti řidičů — Nová česká tramvaj — Druidismus jako oficiální náboženství — Soukromá osada postižených v Rusku — Londýn vystavuje Paula Gauguina

Části dílu

00:29
Headlines
    Přehled zpráv
    01:41
    Zákon o bezpečnostních agenturách
      Bezpečnostní agentury by měly v Česku podnikat podle speciálního zákona. Shodují se na tom zástupci vlády i opozice. Reagují tak na kauzu ABL ohledně sledování některých politiků. Spory se ale vedou o to, který resort zákon připraví.
      03:56
      USA vraují před teroristickými útoky
        USA vydaly varování pro své občany, kteří cestují do Evropy. K obezřetnosti nabádá taky Británie a bezpačnostní opatření zpřísnilo i Česko. Výstrahy souvisejí s informacemi o tom, že tajné služby prošetřují hrozbu ze strany al-Káidy.
        05:30
        Historický boj o medaily
          České basketbalistiky porazily výběr Běloruska a senzačně postoupily do finále. O zlatou medaili budou po 39 letech bojovat s basketbalistkami Spojených států. Živě z Karlových Varů Antonín Bruštík.
          07:12
          Oslavy 20. výročí sjednocení Německa
            Němci si připomínají 20 let od sjednocení západního a východního Německa. Oficiálních oslav v Brémách se zúčastnily stovky tisíc lidí. Sjednocení odstartoval 9. listopadu 1989 pád berlínské zdi. Živě z německých Brém Eva Pláničková.
            08:20
            Oslavy 20. výročí sjednocení Německa
              Němci slaví 20 let od sjednocení. Oficiální oslavy zahájila kancléřka Merkelová a prezident Wulff v Brémách. Sjednocení odstartoval 9. listopadu 1989 pád berlínské zdi.
              10:41
              Německo splatilo dluhy za první světovou válku
                Berlín definitivně zaplatil dluhopisy, kterými Německo krylo reparace po první světové válce.
                13:39
                Chybí peníze pro urologické pacienty
                  Tisíce lidí si od příštího roku připlatí za pomůcky při inkontinenci. Zdravotní pojišťovny totiž musí pro rok 2011 uspořit 10 miliard korun a začnou škrtat nejdřív tam, kde to neohrozí život pacientů.
                  16:20
                  3D kamery pro veřejnost
                    Trojrozměrná kamera - dlouho očekávaná novinka v českých obchodech. Zhruba za 30 tisíc korun umožní i amatérům natočit záběry dosud známé jen z pláten speciálních kin.
                    17:49
                    Sportovní auta se hlásí o slovo
                      Mezinárodní autosalon v Paříži otevřel své brány veřejnosti, vedle ekologických aut patří hlavně sportovním a luxusním vozům.
                      19:58
                      Průzkum pozornosti řidičů
                        Čeští vědci zkoumají, jak reklamy na dálnicích ruší pozornost řidičů. Pokud bude jejich průzkum úspěšný, nabídnou vůbec jako první na světě přesná data, a to díky speciálním kamerám.
                        21:53
                        Nová česká tramvaj
                          Pražané se v úterý svezou novou nízkopodlažní tramvají T15 For City. Souprava je vyrobená přímo pro ulice metropole. Cestující měla T15 vozit už před rokem. Za zpožděním jsou nejen technické úpravy, ale prý i špatné počasí.
                          23:36
                          Druidismus jako oficiální náboženství
                            Velká Británie uznala druidismus za oficiální náboženství. Tisíce let staré uctívání přírody má na Britských ostrovech asi 10 tisíc vyznavačů.
                            25:43
                            Soukromá osada postižených v Rusku
                              Ve vesnicích mezinárodní komunity Camphill žijí zdraví lidé společně s postiženými.
                              27:38
                              Londýn vystavuje Paula Gauguina
                                V londýnské Tate Modern začala nejrozsáhlejší výstava tvorby Paula Gauguina od roku 1955. Nabízí na 150 uměleckých děl zapůjčených ze sbírek z celého světa včetně pražské Národní galerie.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž31 minut
                                Další díl
                                4. října 2010

                                Přehled dílů

                                Stopáž54 minut

                                28. března

                                Headlines — Jednání o důchodové reformě — Změny v důchodech — Zpomalení růstu nových důchodu — Debaty o důchodové reformě — Slovensko před volbou prezidenta — Záměna pacientek ve FN Bulovka — Ceny energií dál klesají — Útok na předměstí Moskvy — Kontroly na silnicích — Zásahy Daňové Kobry — Poselství Karla III. — 100 let Krvavého románu Josefa Váchala — Vývoj růstu HDP — Zásah proti ruské vlivové síti — Průměrné ceny pohonných hmot — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Včasné odhalení rakoviny díky screeningu — Začíná sezóna památek — Návštěvnost památek ve správě NPÚ — Noví nájemníci Zlaté uličky — 25 let vězení za trýznivou vraždu seniorky — Kampaň na podporu obětí trestných činů — Spor o dovoz zemědělských plodi — Odvrácený útok na město Kupjansk — Nové osvětlení v okolí Klánovického lesa — První past na sršeň asijskou — Hydroponické systémy — Daně z příjmů pro seniory — Dopad války na ekonomiku — Posilování spojů — Ochrana mláďat pomocí dronů — Festival Spectatulare

                                28. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž54 minut

                                28. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                28. 3. 2024 na ČT24
                                Stopáž55 minut

                                27. března

                                Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propouštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                27. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž55 minut

                                27. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                27. 3. 2024 na ČT24
                                Stopáž53 minut

                                26. března

                                Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                26. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž53 minut

                                26. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                26. 3. 2024 na ČT24
                                Stopáž54 minut

                                25. března

                                Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                25. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž54 minut

                                25. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                25. 3. 2024 na ČT24
                                Stopáž51 minut

                                24. března

                                Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                24. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž51 minut

                                24. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                24. 3. 2024 na ČT24

                                Události na sociálních sítích

                                Napište nám