29 minut

23. srpna 2020

Obsah dílu

Saúdská Arábie: Kouzlo Saúdské Arábie — Francie: Michelinské hvězdy — Rusko: Stěpanovka

Části dílu

00:58
Kouzlo Saúdské Arábie
    Míříme do Saudské Arábie. V reportáži Michala Dvořáčka navštívíme hned několik pozoruhodných míst – třeba takzvanou Sloní skálu, nebo starodávné skalní pohřebiště. Potěšíme ale i fanoušky závodu Rallye Dakar, který se z jižní Ameriky přesunul právě do Saudské Arábie. A cestu zakončíme v hlavním městě Rijádu. Vydáme se i na vrchol tamního nejvyššího mrakodrapu. Místní tvrdí, že právě odtud je nejkrásnější pohled na celé město.
    08:57
    Michelinské hvězdy
      V prázdninových dílech Objektivu vám každou neděli nabízíme jednu reportáž, kterou jste už v průběhu roku viděli – tentokrát to bude reportáž našeho zpravodaje ve Francii Jana Šmída, který se v Paříži vydal po stopách michelinských hvězdiček, zamířil tedy do těch nejlepších restaurací, kde servírují opravdové pochoutky. A jaká je vůbec historie slavných hvězdiček a jak náročné je pro resturaci toto ocenění získat? To se dozvíte v následující reportáži.
      18:26
      Stěpanovka
        V ruském Povolží dodnes žijí potomci malé české evangelické komunity, která se sem přesídlila koncem 19. století. Založili si svoji vesnici, která ale nakonec zanikla, protože její obyvatelé nevydrželi důsledky kolektivizace a nelehký život ve stepi. Neznámý příběh české Stěpanovky pro Objektiv objevili Šárka Kuchtová a Tomáš Vlach.
        27:01
        Soutěž
          Jak se jmenuje hlavní město Saudské Arábie?A) MekkaB) DžiddaC) Rijád
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          30. srpna 2020

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám