28 minut

19. listopadu 2017

Obsah dílu

Ukrajina: Zakarpatí — Singapur: Historie — Japonsko: Tokio

Části dílu

00:47
Ukrajina: Zakarpatí
    Zakarpatská oblast je dnešní oficiální název území na samém západě Ukrajiny. Pro mnohé z nás je spíše známější pod názvem Podkarpatská Rus a máme s tímto územím mnohem více společného, než by se mohlo na první pohled zdát. Více se dozvíte v reportáži Martina Vrbického.
    09:14
    Singapur: Historie
      Náš spolupracovník Ivan Kytka, jehož jméno máte nepochybně spojeno s Londýnem, nás teď zavede do jedné z bývalých britských kolonií, do Singapuru, který před dvěma lety oslavil půlstoletí nezávislosti. Provede nás historií ostrovního státu a čtvrtěmi, do kterých ho rozdělili kdysi právě angličtí kolonizátoři. A všimněte si košile, kterou má Ivan Kytka na sobě. Okamžitě z ní totiž poznáte, jaké je v Singapuru vedro.
      17:38
      Japonsko: Tokio
        V reportáži Martina Knejpa se teď podíváme do japonského Tokia, které je jedním z nejmodernějších měst na světě. Jak za chvíli uvidíte, je to ve městě vidět na každém kroku. A dozvíte se třeba i to, jak se slaví svátek Hanami. Jde o pozorování květů sakury a v Japonsku je tento svátek oblíbený už po několik staletí.
        26:23
        Soutěž
          Co v překladu znamená Singapur?A) Zpívající městoB) Královské městoC) Lví město
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          26. listopadu 2017

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám