29 minut

23. dubna 2017

Obsah dílu

Německo: Regensburg — Čína: Chinawood — Kongo: Jižní Kivu

Části dílu

00:55
Regensburg
    Je mu bezmála dva tisíce let. Keltové mu říkali Radasbona, Římané zase Castra Regina. A někteří Němci tvrdí, že je to nejkrásnější město Evropy. Řeč je o Regensburgu. A tahle historická perla na břehu Dunaje hrála i poměrně důležitou roli při vzniku českého státu. Více už v reportáži našeho spolupracovníka Davida Jakše.
    07:26
    Čína: Chinawood
      Do čínského Hollywoodu nás teď vezme naše zpravodajka v Číně Barbora Šámalová. Bára se dostala i mezi komparzisty a připravila pro vás i ukázky z čínských filmů. A jak uvidíte v reportáži, tak Čína to prý se zábavním průmyslem bere hodně vážně – už jen to, jak obrovská tamní filmová studia jsou.
      14:47
      Kongo: Jižní Kivu
        O Demokratické republice Kongo jste zřejmě slyšeli jen v souvislosti s tamní válkou, jak říká autorka následující reportáže Tereza Hronová, tak tahle země by mohla sloužit jako příklad tragických dějin Afriky. Ve své reportáži vás ale přesvědčí, že Kongo to není jen bída a zmar. Tereza se vypravila s kamerou do vesniček v oblasti Jižní Kivu, ochutnala tzv. fufu. Co to přesně je a jak chutná, se dozvíte v naší reportáži.
        26:52
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          30. dubna 2017

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám