29 minut

28. srpna 2016

Obsah dílu

Kostarika: Perla střední Ameriky — Velká Británie: Cambridge — Srí Lanka: Život na Srí Lance

Části dílu

00:58
Kostarika: perla střední Ameriky
    Kostarice se přezdívá „perla střední Ameriky“. Jak za chvíli uvidíte, tak země je to překrásná. S Objektivem se teď vydáme napříč tamními mlžnými pralesy, až k vrcholu sopky a úchvatným vodopádům. Tropické lesy jsou domovem hravých opic, nosálů, krokodýlů, tapírů, nebo nejrůznějších druhů ještěrů. A víte, podle čeho Kostarika dostala své jméno? Prý za to může zdobené oblečení místních obyvatel.
    11:02
    Velká Británie: Cambridge
      Herec a režisér Ondřej Kepka se vydal do Anglie a do Skotska po stopách Karla Čapka. Pravidelní diváci Objektivu ví, že Ondřejovo skotské putování jsme vysílali nedávno. Dnes míříme do Anglie a hlavně do univerzitního města Cambridge. Za chvíli začíná nový školní rok, a pokud máte vysoké ambice, co se vzdělání týče, tak se v následující reportáži dozvíte i to, jak složité je pro někoho z České republiky získat na slavné Cambridge doktorát.
      19:29
      Srí Lanka: život na Srí Lance
        A v poslední reportáži se vypravíme na Srí Lanku. V reportáži našeho spolupracovníka Jana Černého se dozvíte spoustu zajímavostí ze života místních rybářů. Tak třeba – kdo při rodinném obědě dostává jídlo jako první a proč. A jak se připravuje a jak chutná tradiční srílanské kari? To všechno se dozvíte v naší reportáži a vydáme se i na jednu netradiční farmu – na hadí farmu.
        26:56
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          4. září 2016

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám