28 minut

19. dubna 2015

Obsah dílu

Itálie: Italská riviera — USA: Futurliner — Chile: Atacama

Části dílu

00:58
Italská riviera
    Když se řekne riviera, tak si asi většina z nás v první řadě vybaví Saint Tropez, Cannes nebo Nice na francouzském Azurovém pobřeží. Jenže pozor, riviera není jenom francouzská, ale také italská a právě na ni se teď s Objektivem vypravíme. Začít můžeme třeba v největším italském přístavním městě Janově. Právě tady se narodil Kryštof Kolumbus, dům, kde vyrostl, je tu velkou turistickou atrakcí. Objektiv vás ale zavede třeba i do místního nádherného akvária. Ale samozřejmě nejen to, kromě Janova uvidíte i spoustu dalších míst italské riviéry.
    10:37
    Futurliner
      Pokud by si někdo myslel, že auto, nebo v tomto případě spíš něco jako autobus, je jen kus plechu, který neskrývá žádný příběh, tak by se mýlil. Ve Spojených státech se na začátku Druhé světové války, a pak i po ní, konaly takzvané přehlídky pokroku – jak si je představit? Po celé zemi jezdily kolony těchto vozů a ukazovaly lidem různé vynálezy a technologické zázraky. Více už v reportáži Martina Řezníčka.
      17:56
      Atacama
        Po čase míříme s Objektivem do Chile, do pouště Atacama. A mimo jiné navštívíme i Evropskou jižní Observatoř. Troufáme si tvrdit, že uvidíte záběry, které jsme v Objektivu ještě nikdy předtím nevysílali. Těšit se můžete na dechberoucí záběry noční oblohy z observatoře na vrcholu hory Serro Paranal, kde jsou čtyři hlavní dalekohledy.
        25:26
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          26. dubna 2015

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám