29 minut

12. října 2014

Obsah dílu

Francie: Rhona — Brazílie: Rio de Janeiro — Moldavsko: Tiraspol

Části dílu

00:59
Rhona
    Co se vám vybaví jako první, když se řekne Francie? Móda a elegance? Anebo zámky na Loiře, které jsme s Objektivem navštívili nedávno? Výtečné sýry, nebo víno? Víno patří na francouzský stůl stejně neodmyslitelně jako na ten náš sklenice piva. Vinařských oblastí je ve Francii celá řada. My se teď s Objektivem vydáme na jih, do kraje, kterému se ve vinařské hantýrce říká Cotes du Rhone.
    08:49
    Rio de Janeiro
      Teď nás čeká Brazílie a život v Rio de Janeiru. Věděli jste, že v překladu název města znamená „lednová řeka“? Je to proto, že portugalští mořeplavci město objevili v lednu v roce 1502, takže proto Rio de Janeiro. Autorka reportáže Linda Vorlíčková vás městem provede po těch největších zajímavostech, ukáže vám nádherné výhledy, ale zavede vás třeba i do místních slumů, kterým se v Brazílii říká favely.
      19:27
      Tiraspol
        U následující reportáže budete mít určitě pocit, že jsme ji vytáhli z televizního archivu. Všudypřítomné sochy Lenina, radostné písně, nebo vlajky se srpem a kladivem. Autor reportáže Martin Mikulese vypavil do Tiraspolu, setkal se tam i s místními mladými lidmi a život tam rozhodně nemají jednoduchý.
        26:17
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          19. října 2014

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám