25 minut

13. července 2014

Obsah dílu

Indie: Cihelna — Vietnam: Město Hue — Ukrajina: Černobyl

Části dílu

00:51
Cihelna
    Město Džámšedpúr patří mezi průmyslová srdce Indie. V obrovských továrních halách používají špičkové technologie. Okolí města ale mnohdy vyvolává pocity cestování v čase. Bez většího hledání tady najdete místa, kde lidé žijí v podmínkách, které byste v zemi, která se chlubí úspěchy s vesmírným výzkumem a programem, rozhodně nečekali.
    08:30
    Město Hue
      Zakázané město, intriky dvorního života, okázalé bohatství císařské rodiny – ne, teď nemluvíme o velkolepém sídle čínských císařů v Pekingu. Kopii tohoto světoznámého místa si totiž na začátku 19. století nechali postavit vietnamští císaři. Těžce poškozený areál ve městě Hue v posledních letech doslova vstává z trosek a stává se rychle jedním z hlavních lákadel překrásné země jménem Vietnam.
      13:48
      Černobyl
        Objektiv vás vezme na exkurzi do Černobylu. Podíváme se do místa, kde se odehrála největší jaderná katastrofa všech dob. A nebojte. Exkurze je zcela bezpečná. Zdraví klientů je na prvním místě. I když radioaktivnímu záření jsou tam návštěvníci vystaveni i dnes, 28 let od katastrofy.
        22:56
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          20. července 2014

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám