28 minut

20. dubna 2014

Obsah dílu

Brazílie: Karneval v Riu — Švýcarsko: Krávy a sýr — Egypt: Thistlegorm

Části dílu

00:57
Karneval v Riu
    Rio de Janeiro – druhé největší město Brazílie. Tam s Objektivem míříme právě teď. Jednoznačně nejatraktivnější se město stává během slavného karnevalu, který tu každoročně začíná na začátku postního období, 40 dní před Velikonocemi. Všichni tančí v rytmu samby, mají radost ze života a sledují velkolepou podívanou, kterou vám ve své reportáži zprostředkuje Linda Vorlíčková.
    11:32
    Krávy a sýr
      Raclette – sýrová pochoutka, kterou si možná někteří z nás spojují s návštěvou Francie, nebo Švýcarska. Jak ale zjistila reportérka Michala Bergerová, je to trochu jinak. Jediný pravý raclette totiž pochází ze švýcarského kantonu Valais. A ten úplně původní přímo z údolí Val d´hérens. Jak se sýr vyrábí, se dozvíte v následují reportáži.
      18:34
      Thistlegorm
        A teď už vás čeká slibovaný výlet do mořských hlubin. Vydáme se k jednomu z nejkrásnějších a nejslavnějších vraků, jaký kdy byl na mořském dně objeven. Jde o vrak britské lodi Thistlegorm. Čeká vás opravdu nádherná podívaná. Pod mořskou hladinu se vydáme spolu s takzvanými freedivery, neboli potápěči na jeden nádech. K ponorům nepoužívají kyslíkové bomby. A je až neuvěřitelné, jak hluboko pod hladinu jsou schopní se na jeden nádech dostat.
        26:24
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          27. dubna 2014

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám