28 minut

29. prosince 2013

Obsah dílu

Itálie: Kmotr — Japonsko: Japonská svatba — Turecko: Altinbesik

Části dílu

00:53
Kmotr
    Když se řekne Sicílie, tak se většině z nás vybaví mafie. Vládne tam svým způsobem dosud, ale pohled na ni výrazně změnil román Kmotr Maria Puza. Režisér Francis Ford Coppola pak natočil oscarovou trilogii a mnozí začali jezdit na Sicílii i proto, aby se podívali do míst, kde se natáčely některé scény z filmu. Romantické pojetí snímku a skutečnost se však výrazně rozcházejí, opravdové stopy mafie mají k filmové idealizaci hodně daleko, ale ty turista nevidí. Toho zajímá filmový Kmotr, a proto se vydává po jeho stopách, stejně jako náš spolupracovník Jan Šmíd.
    08:08
    Japonská svatba
      Tradiční japonské svatby jsou kvůli neustálému pronikání západní kultury pomalu na ústupu a většina mladých Japonců na dodržování jakýchkoliv svatebních rituálů dávno rezignovala. Kameramanka České televize Linda Vorlíčková měla možnost se tradičního japonského obřadu zúčastnit dokonce jako oficiální host nevěsty. A vy teď máte jedinečnou možnost se s Objektivem podívat, jak to na takové tradiční japonské svatbě vypadá.
      18:19
      Soutěž
        18:56
        Altinbesik
          Sto padesát kilometrů od turecké přímořské Antalye se v horách u městečka Ibradi skrývá jeskyně s lákavým názvem Altinbesik. Do češtiny by se název jeskyně dal přeložit jako „zlatá kolébka“. A letos se tohle místo stalo cílem společné turecko-české speleologické expedice. Objektiv byl u toho, a tak se i vy můžete stát součástí objevování tureckého podzemí.
          Přehrát celé video
          Stopáž25 minut
          Další díl
          5. ledna 2014

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám