29 minut

4. srpna 2013

Obsah dílu

Velká Británie: Wimbledon — Ukrajina: Halič — Francouzská Polynésie: Tahiti

Části dílu

00:58
Wimbledon
    Před pár týdny skončil v Londýně nejslavnější a nejpopulárnější tenisový turnaj na světě. Pokud patříte mezi tenisové fanoušky, tak vám jistě neuniklo, že nejvíc se radovali Britové. Po 77 letech pro ně vítězství ve Wimbledonu získal mladý tenista Andy Murray. Vy máte s Objektivem jedinečnou možnost se podívat do zákulisí tohoto slavného turnaje, kterým vás provedou přímo zaměstnanci Wimbledonu.
    11:24
    Halič
      Je málo míst na světě, která mají za sebou takovou proměnu, jako ukrajinská Halič. Ještě před druhou světovou válkou tu žilo na milion židů, jejich komunity byly v každém městečku a region se těšil pověsti důležitého centra židovské kultury. Po nacistickém holocaustu se domů vrátilo jen několik málo jednotlivců. Během války zmizely i mnohé židovské památky, další schátraly během sovětských let. Po tom, co po bohaté židovské historii v Haliči zbylo, pátrali Šárka Kuchtová a Tomáš Vlach.
      20:05
      Tahiti
        Říká vám něco jméno Jan Havlasa? Byl to český diplomat, cestovatel a spisovatel. Jeho literární dílo ale neobstálo ve zkoušce času a tak po některém z jeho románů, nebo cestopisů dnes sáhne už jen málokdo. Ale jeho cestovatelské výkony rozhodně stojí za připomenutí. Zvláště když tomu bylo nedávno sto let, co podnikl jedno velké dobrodružství. Ve své knize, kterou nazval Dech tropů, sepsal svoje zážitky z výpravy na Tahiti, kterou podnikl v roce 1910 se svou paní Elsi jako svatební cestu. Objektiv se vydal v jeho stopách.
        27:22
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          11. srpna 2013

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám