29 minut

19. května 2013

Obsah dílu

Itálie: Benátky – laguna — 1000 mil po Mekongu: Dobrodružné putování III — Mexiko: Indiáni

Části dílu

01:02
Benátky – laguna
    Asi se už rychle blíží doba, kdy pokud budete chtít vidět Benátky, budete muset mít zaplacený hotel, nebo si dopředu zamluvit a samozřejmě i uhradit jakousi vstupenku do města. Starousedlíků totiž pořád ubývá, zatímco turistů, zejména těch jednodenních, kteří do městské pokladničky přispějí minimálně, přibývá. Pokud tedy uvažujete o Benátkách, neotálejte. Jedním z typů, kam se v tomhle kouzelném městě podívat, mohou být i poměrně málo navštěvované ostrovy Benátské laguny.
    09:41
    Dobrodružné putování III
      A máme tu pro vás třetí závěrečné putování dvou českých mladíků po Mekongu. Svou expedici pojmenovali tisíc mil po Mekongu a cíl si stanovili vysoký – sjet Mekong na sportovních lodích, o což se před nimi ještě nikdo nepokusil. Petr Synek jede na kajaku a Václav Kuna na sportovní kánoi. A jak jste mohli vidět v předchozích dílech, není to vůbec žádná legrace. Kluci se už doplavili přes Laos na hranice Kambodži a dostali se už za polovinu cesty. Dále je Mekong vede do Vietnamu.
      19:40
      Soutěž
        20:24
        Indiáni
          Bubny, dechovka a Panenka Maria. Vy už tušíte a možná víte, že nemíříme na jižní Moravu, ale do střední Ameriky konkrétně do Mexika. Nechci tvrdit, že pro vás máme nějaké senzační odhalení, ale pokud jste i představy o tamních indiánech utvářeli jen na základě četby nebo sledování májovek, tak budete za pár okamžiků asi trochu překvapení. Věřím, že příjemně. Vše, co uvidíte v reportáži Martina Mykisky, je sice navýsost současné, ale dost exotické na to, abyste se pořádně pobavili.
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          26. května 2013

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám