28 minut

10. března 2013

Obsah dílu

USA: Cliff House — Velká Británie: Jihozápadní Anglie — Zambie: Krokodýli

Části dílu

01:00
Cliff House
    San Francisco je sice od České republiky vzdáleno devět časových pásem, ale i tak mezi tímto kalifornským městem a Prahou existuje jedno malé pouto. A váže se ke slavné restauraci Cliff House, která teď slaví velké životní jubileum. Martin Řezníček tento dům navštívil a o této české lince vám něco poví.
    08:07
    Jihozápadní Anglie
      Těžko bychom asi hledali někoho, kdo by nikdy neslyšel o králi Artuši, o jeho rytířích kulatého stolu, nebo o krvelačném psu Baskervillském, který se v Dartmoorských vřesovištích vrhal po krku svých nic netušících obětí. Říkáte si, jak tyhle dvě tolik odlišné historky spolu souvisí? Je to prosté. Oba příběhy spojuje jihozápadní Anglie. A právě tam s Objektivem míříme.
      16:33
      Krokodýli
        A teď to přijde, vyrážíme do Afriky na slibovaný lov nebezpečného krokodýla - lidožrouta. Asi nikdo z nás by se s ním nechtěl setkat tváří v tvář, uvidíte za malou chvíli, že to skutečně není žádné roztomilé zvíře, strach náháněl i místním a ti jsou zvyklí na ledacos. Vždyť jen podle statistik si soužití obyvatel afrického venkova s šelmami, jedovatými hady a velkými zvířaty vyžádá každoročně tisíce obětí. Mezi ta nejnebezpečnější zvířata patří krokodýli a hroši, kteří žijí v řekách a jezerech.
        25:15
        Soutěž
          25:48
          Pozvánka
            Přehrát celé video
            Stopáž28 minut
            Další díl
            17. března 2013

            Objektiv na sociálních sítích

            Napište nám