30 minut

23. prosince 2012

Obsah dílu

Grónsko: Thule — USA: Konec světa — Francie: Paříž – výstava impresionistů

Části dílu

00:53
Thule
    Míříme ke břehům Grónska. A pozor, čeká nás mimořádná výprava – nalodíme se na loď se slavným jménem Fram. Není to sice ona legendární dřevěná plachetnice, držitelka pozoruhodných rekordů, ale se svou předchůdkyní si určitě v mnohém nezadá. Když ještě přidám, že naším průvodcem na cestě bude Tomáš Sniegoň, novinář a historik žijící ve Švédsku, máme tu o důvod víc, vydat se s chutí na cestu.
    10:09
    Konec světa
      Do nového konce světa zbývá 104 let. Jeden konec jsme právě šťastně minuli, alespoň ten, který deklarovaly výklady mayského kalendáře, a další výpočet podle něj připadá na 14. prosince 2116. Buď jak buď, my se připravujeme už teď a náš zpravodaj v USA Michal Kubal se setkal s těmi, kdo nám na této cestě mohou poskytnout cenné rady.
      22:10
      Soutěž
        22:46
        Paříž – výstava impresionistů
          V Objektivu nechceme zanedbávat ani váš duševní vývoj, a tak vedle extrémních disciplín přežití a výprav do polárních krajů nabídneme materiál o něco subtilnější ovšem stejně zajímavý. Je tu Zdeněk Velíšek a jeho návrat do Francie do muzeí čarokrásné Paříže za legendárními impresionisty, jejichž umění ani čas neubral nic na síle.
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          30. prosince 2012

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám