26 minut

29. května 2011

Obsah dílu

Španělsko: Andalusie — Rusko: Škoda MB kolem světa — Škoda MB kolem světa

Části dílu

01:03
Andalusie
    Do Andalusie se jezdí hlavně kvůli rozpáleným plážím na Costa del Sol. Daleko míň lidí zamíří na druhou stranu této španělské provincie, kde byste při ústí řeky Gaudalqivir našli poměrně málo navštěvovaný Národní park Doňana. Jde o ptačí ráj, přes který přelétá většina ptactva na své cestě ze severu na jih. Pokud se sem navíc vypravíte na jaře, můžete být svědky jednoho z nejdivočejších náboženských svátků Evropy, a to pouti do El Rocia.
    08:32
    Škoda MB kolem světa
      Je nejvyšší čas představit duo česko-slovenských dobrodruhů a jejich lásku Julii – tak pojmenovali své staré MBéčko. A nutno dodat, že je to statečná dáma – za 8 a půl měsíce zvládla zdolat 22 států na 4 kontinentech, celkem 34 a půl tisíce kilometrů. Zánovní model si naši cestovatelé vybrali i proto, že tak levné a jednoduché auto se dá poměrně jednoduše opravit všude na světě. Takže bez dalších řečí pojďme dál.
      16:10
      Soutěž
        16:53
        Škoda MB kolem světa
          Juliiny unavené poloosy si můžou na chvíli odpočinout v podpalubí a my o ní prozradíme víc. Tahle rodačka z Mladé Boleslavi byla vybrána na monumentální pouť taky tak trochu z nostalgie a z vděčnosti - léta trpělivě snášela vyvádění uřvaných potomků a tuny různého nákladu. Rodinný klenot předávaný z generace na generaci si proto poslední velkou cestu zaslouží. A my v Objektivu nabízíme závěrečné kapitoly putování.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          5. června 2011

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám