26 minut

27. března 2011

Obsah dílu

Holandsko: den vlajek — Chorvatsko: vnitrozemí ostrovů — Švýcarsko: Engadin

Části dílu

00:56
Holandsko: den vlajek
    Míříme do Nizozemska, ale začneme u japonského suši. Máte ho rádi? Dokonale opracovaný kousek ryby servírovaný na bělostném porcelánu. My nabízíme holandskou variantu. Na špalku vykuchanou rybu, naloženou v soli, posypanou cibulí a podávanou v bílé housce. Za tradicí pojídání syrového sledě je ale vlastně velký vděk jednoho malého národa, který patří rybě, jež ho několikrát zachránila. Proto sledě leckde v Nizozemsku na sklonku jara prostě oslavují.
    10:32
    Chorvatsko: vnitrozemí ostrovů
      Když se řekne Chorvatsko, skoro milion Čechů možná znuděně mávne rukou – právě tolik jich do Chorvatska ročně vyrazí a může tak vzniknout dojem, že v této zemi už není co objevovat – pláže, kempy a přístavy přece znají všichni. O to příjemnější překvapení ale čeká na ty, kdo vyrazí prozkoumat vnitrozemí chorvatských ostrovů. Nedávno jsme to v Objektivu zkusili, ale vracíme se znovu v pohledu kameramana Ondřeje Urbaníka a hlavně v pohybu. Takže nudit se nebudete. To garantuji!
      17:18
      Soutěž
        Víte, jakou délku má chorvatský ostrov Hvar?
        A) 48 km
        B) 58 km
        C) 68 km
        17:57
        Švýcarsko: Engadin
          S naší reportérkou Míšou Hergetovou míříme do jediné bezcelní zóny ve Švýcarsku – do lyžařského střediska Samnaun. Právě tomu se přezdívá kolébka carvingu. Leží v nejvýchodnějším cípu Švýcarska – údolí Engadin, ve kterém je například i slavný Svatý Mořic nebo Davos, kde každou zimu vrcholí Světové ekonomické fórum na svém výročním zasedání.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          3. dubna 2011

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám