26 minut

1. února 2009

Obsah dílu

Laos — Davos — Čína

Části dílu

00:54
Laos: Luang Prabang
    Tentokrát začínáme v Laosu. Město Luang Prabang je centrem stejnojmenné severní provincie, která byla po staletí izolována od zbytku jihovýchodní Asie. Obklopují ji vysoké hory, přes které ještě před pár lety nevedla zpevněná silnice. Jediná přístupová cesta do oblasti, řeka Mekong, tady také není celoročně splavná. Město tak bylo znovuobjeveno docela nedávno a jeho zápis na seznam světového kulturního dědictví UNESCO v roce 1995 sem nasměrovat zájem turistů.
    07:36
    Švýcarsko: Davos
      Venku zuří krize a klíčoví hráči světové ekonomiky si lámou hlavu jak ji osedlat a zkrotit. Věnuje se jí samozřejmě i ostře sledované zasedání Světového ekonomického fóra v Davosu. My vás do tohoto švýcarského střediska, které svým věhlasem několinásobně přerostlo svoji velikost, vezmeme taky. Ale peníze počítat nebudeme. Ekonomiku necháme stranou a budeme se věnovat barvité minulosti i atrakcím, které Davos nabízí. Více uvidíte v reportáži naší redakční kolegyně Míši Hergetové.
      15:47
      Čína: vysoký životní styl
        Tomáše Etzlera znáte určitě jako reportéra, který dokáže natočit příběh tibetských mnichů pronásledovaných čínským totalitním režimem, pohnuté osudy uprchlíků z komunistické severní Koreje nebo tragédii tisíců stižených obrovským zemětřesením. Tomáš Etzler dokáže ale i zvolnit a zaměřit na mnohem klidnější témata, i když, jestli to můžu prozradit, není to pro něj vůbec snadné. Pokud ale ve svém nabitém kalendáři najde prostor, stojí to za to. Nakonec hned se přesvědčíte sami v reportáži Objektivu o projektu, který je zprávou o vysokém životním stylu a dramaticých změnách v Číně.
        Přehrát celé video
        Stopáž26 minut
        Další díl
        8. února 2009

        Objektiv na sociálních sítích

        Napište nám