Pod pokličkou → 22. 8. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2011

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68659

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

22. 8.
2019

V prázdninovém menu najdete i pudingy

Odborníci i známé osobnosti se vás tentokrát budou snažit přesvědčit, že by se určité druhy pudinků měly stát zdravou součástí vašeho jídelníčku. Zjistíte, že pudink není jen ta lehce třesoucí se růžová hmota, ale i skvělý krémový moučník nebo zeleninový pokrm. Dozvíte se, že Yorkshirský pudink není vlastně pudink a proč alespoň jednou v životě musíte ochutnat Créme brulée!

Víte, že...

a) Pudink se vám zaručeně nepřipálí, pokud hrnec a hlavně jeho dno před vařením řádně vymažete máslem. Vzniku vrchní slupky u vařeného pudingu zabráníte, pokud přímo na povrch horkého krému přiložíte potravinářskou fólii a ponecháte ji na...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Špenátový pudink

½ kg špenátu
400g másla
4 vejce
2 žemle
¼ l mléka
50 g uzeného sýra
10 g másla/oleje na vymazání formy
1 lžíce strouhanky na vysypání formy
muškátový oříšek

Vytisknout recept

Vypraný a uvařený špenát usekejte. V míse umíchejte máslo, sůl, čtyři žloutky a přidejte špenát. Dále vmíchejte v mléce namočenou žemli, nastrouhaný uzený sýr a tuhý sníh ze zbylých bílků. Osolte a přidejte na špičku nože strouhaného muškátového oříšku. Vše opatrně vymíchejte do jednolité hmoty, kterou pomalu vlijte do vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy nebo nádoby, vhodné na povaření pudinku. A teď budete hmotu hodinu vařit v páře. Uvařený pudink vyklopte a polijte rozehřátým máslem. Nezvyklé, ale chutné a lehce stravitelné!

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Na císařském dvoře české kuře krákoře

31. 8. 2011 17:30 ČT1

Mezi evropskými kuchyněmi zaujímá ta rakouská zcela výjimečné místo. Ovlivnily ji totiž všechny národy, které rakousko-uherská monarchie slučovala. Maďarská paprika se stala typickým rakouským kořením a těstoviny na rakouských…