Anthony Bourdain se zajímá nejen o to, co se zde jí a pije… Americký dokumentární cyklus

Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný
Video není k dispozici

V tomto americkém státě, a především v jeho největším městě New Orleans, je všechno pěkně promíchané. Právě tady se kombinací afrických a evropských vlivů zrodil jazz. Podobné je to i se zdejším jídlem, jako je třeba vydatná polévka ja-ka-mejn, červené fazole s rýží či slavné smažené kuře v úžasném těstíčku. Tony však navštíví i zcela jiný svět. V Louisianě žije velká komunita potomků francouzských uprchlíků, kteří byli kdysi vyhnáni z jižní Kanady. Říkají si Kajunové. Základem jejich kuchyně jsou nadívané nebo dlouho vařené pokrmy, což má původ v tom, že jídlo se muselo pozvolna vařit samo, zatímco lidé pracovali na poli. Tony zjišťuje, že Kajunové jsou zručnými kuchaři. Na předzabijačkové párty se chystá želví guláš, kukuřičná kaše, nadívané divoké kachny a krabí polévka. Nazítří se Tony nechá přemluvit, aby sám porazil prase. Tradiční zabijačka je pak velice podobná té české, pouze s tím rozdílem, že zde probíhá v parném létě. Tony je z toho u vytržení, ale na závěr si ještě neodpustí opravdu gigantický sendvič v místním bistru.

Originální názevAntony Bourdain: No Reservations - series 7
Stopáž40 minut
Rok výroby 2010
 ST
ŽánrDokument