Anthony Bourdain se zajímá nejen o to, co se zde jí a pije… Americký dokumentární cyklus

Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný
Video není k dispozici

Zdejším nejznámějším pokrmem je bezesporu pizza. Tony nám nejprve ukáže, jak přesně má pravá neapolská pizza vypadat a zda se má správně jíst příborem nebo rukama. Na malebném pobřeží poblíž Amalfi pak místní kuchaři Tonymu uvaří špagety s mořskými plody, chobotnici s pizzaiolou a různě upravené ančovičky. Příprava těchto jídel je neuvěřitelně rychlá a všechny používané suroviny jsou pouze z místních zdrojů. Po návratu do města a neúspěšném pokusu vetřít se na cizí svatbu Tony konečně najde poklad, po němž pátral – červenou omáčku s masem, která se zde nazývá ragú. Nedělní oběd s typickou neapolskou rodinou, při němž se tato pochoutka podává, je pro Tonyho opravdovým zážitkem. A zpátky do Ameriky si odváží poznatek o tom, co vlastně tvoří podstatu pravé italské kuchyně kdekoli na světě: vařit se má hlavně z toho, co roste nebo žije poblíž.

Originální názevAntony Bourdain: No Reservations - series 7
Stopáž41 minut
Rok výroby 2010
 ST
ŽánrDokument