Televizní matadoři padesátých a šedesátých let se vrací na místo činu, aby společně připravili ještě jedno živé vysílání. Nevšední pocta legendám i médiu televize jako takovému.
Scénář: Martin Dušek.
Parta Analog

Zábavná i dramatická dokureality o desítce někdejších televizních matadorů, scházejících se po letech s odhodláním ještě jednou připravit a živě odvysílat zábavný komponovaný program. Legendy televizní zábavy a publicistiky, jako režisérka Věra Jordánová, scenárista Gustav Oplustil, hlasatelky Heda Čechová a Jarmila Šusterová, zpravodajská redaktorka Kamila Moučková, kameraman Jiří Lebeda a další, spojili na bezmála dva týdny síly, oprášili své profese, a vrátili se do prostor Kavčích hor ukázat, že na to ještě mají.

Dokument je vyprávěn klasickým stylem „filmu o filmu“. Kromě mnohdy vypjatých okamžiků, nastávajících při spolupráci velmi rozdílných individualit, tak dokument přibližuje i vzrušující přípravu podobných pořadů v éře počátků vysílání Československé televize. Zachycuje vztah starší generace k televiznímu médiu, a je tak vlastně netradiční oslavou práce v televizi jako takové.

Parta Analog na sociálních sítích

Napište nám