Maxi skořicová rolka

270 g hladké mouky
40g cukr krupice
125 ml mléka
10 g droždí
špetka soli
1 celé vejce
40g másla

Náplň

40 g másla
100 g třtinového cukru
2 lžíce skořice

Dohotovení

3 lžíce cukr moučka
1 lžička horké vody

Z vlažného mléka, lžíce cukru a droždí necháme vzejít kvásek. V míse smícháme vejce s kváskem, zbylým cukrem a přidáme mouku. Pomalu hněteme těsto a nakonec zapracujeme změklé máslo. Těsto dáme kynout 1 hodinu při pokojové teplotě. Na náplň smícháme změklé máslo s cukrem a skořicí. Vše spojíme v hladkou pastu. Vykynuté těsto vyválet na obdélník 20x30cm a potřít náplní. Těsto krájet na proužky cca 2 cm. Nádobu na pečení vymizet máslem a od středu rolovat postupně jednotlivé pruhy těsta do tvaru šneka. Pečeme na 175 stupňů cca 30 minut. Hotový šnek potřeme cukrem smíchaným s vodou.

Další recepty Celý díl