Hovězí guláš trochu jinak se zeleninou a hráškovými lusky

hovězí zadní
olivový olej
sůl
pepř
cibule
česnek
kořenová zelenina
hráškové lusky
rajský protlak
nové koření
bobkový list
mletá paprika
římský kmín

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř, česnek, papriku, římský kmín a dusíme, až se maso „zatáhne“ a pustí šťávu. Pak přidáme pokrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, hráškové lusky a protlak, podlijeme vodou a dusíme, nejlépe pod poklicí v troubě na max. 130°C do měkka. Po změknutí by šťáva měla být z vypečené zeleniny dostačující bez potřeby dohušťovat moukou. Podáváme s např. rýží, těstovinou, knedlíky nebo kukuřičnými plackami.

Další recepty Celý díl