Polévka z restované hlívy ústřičné

4 lžičky sezamového oleje
1 šalotka (asi 80g), jemně nakrájená na plátky
1 stroužek česneku, na plátky1 větvička tymiánu
20 g sušené hřiby, krájené
300 g žampiony na plátky
2 špetky soli a pepře
2 lžičky sójové omáčky

Na základ polévky rozehřejeme olej v kastrolu, orestujeme šalotku, česnek, sušené hřiby a tymián dozlatova asi 5 minut. Přidejte nakrájené žampiony a okořeníme. Pod pokličkou vaříme asi 5 min. Zalejeme 300 ml vody a sójovou omáčkou. Přivedeme k mírnému varu a necháme probublávat 15 minut. Přecedíme přes jemný cedník a popřípadě dochutíme solí a pepřem.

Na vložku

2 lžičky sezamového oleje
125 g mrkev na plátky
5 g jemně nasekaný čerstvý závor
1 chilli paprička
300 g hlíva ústřičná
40 g fazolové výhonky
špetka soli a pepře
200 g čínské zelí
10 g čerstvý koriandr
2 jarní cibulky nakrájené na plátky
citronová šťáva

Rozpálíme olej na pánvi. Orestujte v pánvi mrkev, zázvor, a chilli asi 2 minuty. Přidáme hlívu natrhanou na menší kousky a výhonky, osolíme a opepříme a restujeme další minutu. Přidejte zbytek ingrediencí a restujte ještě minutu. Dochuťte a rozdělte do talířů a zalejte polévkou. Ihned servírujte.

Další recepty Celý díl