Karamelizovaný cibulový koláč se slaninou a čedarem

Těsto

250 gramů hladké mouky
125 gramů másla
5 lžic podmáslí
3 žloutky
1/2 balíčku prášku do pečiva

1 dávka těsta, v 25cm formě a předpečená
25 g másla
4 malé červené cibule
snítka tymiánu
2 stroužky nasekaného česneku
50g nakrájené Italské slaniny (panchetty)
250 g cukety nakrájené na drobné plátky
2 velká vejce
250 ml smetany ke šlehání
150 g sýr čedar
sůl a pepř

Ze změklého másla, mouky, podmáslí, žloutku a prášku do pečiva si vytvoříme těsto, které necháme alespoň 5 hodin odležet ve chladu. Poté si ho vyložíme do ráfku a vidličkou pečeme společně s Hráchem nebo něčím zatížené aby se nám moc těsto nenafoukla a nepopraskalo Můžeme potřít vejcem a zapéct. Ostatní suroviny zprudka orestujeme aby nám pustilo vodu ale ne moc dlouho aby zůstala krásna barva. Smetanu, vejce a sýr společně smícháme dohromady, dochutíme solí a pepřem. Poté touto směsi přeléváme na zeleninovou směs, kterou jsme si přeskládaly na upečené těsto.Dáváme zapéct do předehřáté trouby na 170°C asi 35‘. Můžeme podávat je se zeleninovým salátkem za tepla i za studena

Další recepty Celý díl